Rızanur Meral: Cari açığın kapatılmasında TUSKON'un önemi çok fazla

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, yalnızca Afrika’ya yönelik programlarla 5 milyar dolarlık ticaret hacminin oluşmasına zemin hazırladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rızanur Meral: Cari açığın kapatılmasında TUSKON'un önemi çok fazla

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, yalnızca Afrika’ya yönelik programlarla 5 milyar dolarlık ticaret hacminin oluşmasına zemin hazırladıklarını söyledi. Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) tarafından Anemon Otel’de düzenlenen "Türkiye ve Dünya Ekonomisi" konulu seminerde konuşan Meral, TUSKON’un kurulduğu günden bu yana iş dünyasının çözüm odaklı sesi olmaya çalıştığını kaydetti. "İş’te Gönül Köprüleri" adlı projeleriyle dünyanın dört bir yanındaki işadamlarına ulaştıklarını ve ülke ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunduklarını belirtti.

Süreç içerisinde üç defa Türkiye-Afrika Dış Ticaret Köprüsü, iki defa Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü, iki defa Türkiye-Pasifik Dış Ticaret Köprüsü düzenlediklerini belirterek, “Bugün Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında TUSKON üyeleri bulunuyor. TUSKON’un tecrübe ve dinamizmle elde ettiği bu başarıyı, uluslararası etkinlikleri arttırarak çok daha ilerilere taşımayı hedefliyoruz.” dedi. TUSKON’un artık Türkiye’nin dış ticaretle ilgili en önemli adreslerinden biri olduğunu söyleyen Rızanur Meral, “Cari açığın kapatılmasında TUSKON’un önemi çok fazla. Bugün dünyanın en güçlü 17. ekonomisine sahip Türkiye’yi daha da ileriye taşıyarak, üzerinde yaşadığımız dünyayı ekonomik, sosyal ve kültürel olarak güzelleştirmek adına bugüne kadar göstermiş olduğumuz gayretleri arttırarak devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

MASİAD Başkan Vekili Recep Kumcular ise 13 kişiyle kurulan derneklerinin bugün 370 üyeye ulaştığını söyledi. Genç MASİAD, Bayan MASİAD ve sektörel grup çalışmalarıyla bu sayıyı 500’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini, ülkenin ekonomik gelişmeleri sürecinde aktif bir role büründürmek istediklerini söyledi. MASİAD’ın iş dünyası içinde olan diğer derneklerle de koordineli çalıştığının altını çizen Kumcular, sık sık ortak akıl toplantıları yapıldığını ve fikir alışverişlerinde bulunulduğunu belirtti. Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)'nun hem kurucusu hem de üyesi olmaktan gurur duyduklarını belirten Kumcular, bununla da sınırlı kalınmadığını ve ESİDEF gibi yedi bölgede bulunan federasyonun biraraya gelerek 40 bin üyesi bulunan, Moskova, Brüksel, Akdil, Pekin, Washington’da büroları olan ve 160 ülkede temsilcilikleri bulunan, sayısız dış ticaret ve gönül köprüleri kuran, dünyanın her tarafından 10 binlerce işadamını Türkiye’ye getiren, 6,5 milyar dolardık bağlantılar kuran, Türkiye’yi ve değerlerini dünya insanlarına tanıtan ve en güzel şekilde temsil eden TUSKON'u kurduklarını belirtti. Bu gelişmelerin içinde olmaktan özelde dernek olarak, genelde ise Manisalılar adına büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar