Richmond Fed Başkanı Lacker'dan faiz açıklaması

- Lacker yükselen enflasyonun Fed'in faiz artırım ihtimalini güçlendirdiğini ifade etti

Google Haberlere Abone ol
Richmond Fed Başkanı Lacker'dan faiz açıklaması

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Bankası (Fed) Richmond Şubesi Başkanı Jeffrey Lacker, ülkede enflasyonun yükselmeye başlamasının Fed'in faiz artırım zeminini güçlendirdiğini söyledi.

Lacker, West Virginia eyaletinin Huntington kentinde yaptığı konuşmada, yaklaşık 5 yıldır yüzde 2 hedefinin altında seyreden enflasyonun iş gücü piyasasının sıkılaşması nedeniyle yükseldiğini belirtti.

Bunun parasal sıkılaştırma için gerekli zeminin bir parçası olduğunu anlatan Lacker, önceki yıllardaki tecrübelerin faizleri enflasyon hedefine ulaşılmadan artırmanın daha verimli olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Lacker, şu an yüzde 0,25-0,50 aralığında bulunan faiz oranının, enflasyon ve istihdamda kaydedilen ilerleme doğrultusunda yüzde 1,25 civarında olması gerektiği görüşünü paylaştı.

Bu nedenle faiz artışını uzun süredir savunduğunu anımsatan Lacker, "Mevcut politika faizi tarihte başarılı olan politikaların işaret ettiği seviyelerin çok altında kalıyor. Tarihi derslere dikkat edilmesi, elde edilen kazanımların korunması açısından büyük önem taşıyor." dedi.


Yorumlar