Ria Novosti: Ukraynalılar doğalgaza Ruslardan daha az para ödüyor

Ria Novosti’nin yaptığı araştırmaya göre son yapılan fiyat artışına rağmen Ukrayna halkı doğalgaza Ruslardan daha az para ödüyor.Araştırmalara göre Ukrayna’nın Rusya’dan aldığı doğalgazın fiyatı geçen seneye göre yüzde 56...

Google Haberlere Abone ol
Ria Novosti: Ukraynalılar doğalgaza Ruslardan daha az para ödüyor

Ria Novosti’nin yaptığı araştırmaya göre son yapılan fiyat artışına rağmen Ukrayna halkı doğalgaza Ruslardan daha az para ödüyor.

Araştırmalara göre Ukrayna’nın Rusya’dan aldığı doğalgazın fiyatı geçen seneye göre yüzde 56 artsa da halk gazı ucuza kullanmaya devam ediyor. Verilere göre Ukraynalılar bir metreküp doğalgaza 3,5 ruble öderken, Ruslar ise aynı orana 5 ruble ödüyor. Uzmanlara göre Ukrayna eski hükümeti doğalgaz fiyatını düşük tutarak seçmeni memnun etmeye çalışıyordu.

AVRUPA’DA DOĞALGAZA EN ÇOK PARAYI İSVEÇ ÖDÜYOR

Araştırmaya göre Avrupa’daki en pahalı doğalgazı İsveçliler kullanıyor. Buna göre İsveçliler bir metreküp doğalgaz için 60,3 ruble ödüyor. İkinci sırada 54,8 ruble ile Danimarka ve 46,6 ruble ile İtalya takip ediyor.

Sıralamada 18,3 ruble ile Türkiye 27. sırada yer alırken 5 ruble ile Rusya 31. sırada Ukrayna ise 3,5 ruble ile 32. sırada.

Öte yandan Avrupa ülkeleri arasında doğalgaza en az parayı Kazakistan ödüyor. Kazaklar bir metreküp için 2,4 ruble ödüyor. CİHAN

Yorumlar