Rheinmetall beraat etti

Düsseldorf merkezli ağır sanayi şirketi Rheinmetall AG, hakkında açılan davalar sonucu Amerikan mahkemelerince suçsuz bulunarak beraat etti.

Google Haberlere Abone ol
Rheinmetall beraat etti

Düsseldorf merkezli ağır sanayi şirketi Rheinmetall AG, hakkında açılan davalar sonucu Amerikan mahkemelerince suçsuz bulunarak beraat etti. 1970’li ve 1980’li yıllarda Güney Afrika’da iktidarda bulunan baskıcı, ırkçı ve ayrımcı Apartheid sistemi ile ilişkisi olduğu ve hatta Apartheid’i desteklediği ileri sürülen Rheinmetall şirketinin, New York Yerel Mahkemesi’nin aldığı karar ile yaşanan olumsuzluklardan sorumlu olmadığı açıklandı.

Dava sürecinde ayrıca Alman şirketi Daimler de Yerel Mahkeme hâkimi tarafından suçsuz görüldü. 2002 yılından beri süren dava sırasında, Apartheid mağdurları 1970’li ve 1980’li yıllarda yaşanan ırkçılığın ve ayrımcılığın Rheinmetall tarafından desteklendiğini savundular. Rheinmetall’i, Apartheid’a birçok taşıt ve silâh göndermek ile suçlayan mağdurlar, Rheinmetall ve Daimler adlı şirketlerden tazminat talebinde bulunmuşlardı.
CİHAN

Yorumlar