Rezidans inşaatında asansör kazası: Üç ölü

İstanbul'da rezidans inşaatında yük asansörü 23'üncü kattan düştü; 3 işçi hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Rezidans inşaatında asansör kazası: Üç ölü

Sonhaberler.Com

İstanbul Esenyurt'ta inşaat halindeki bir binada yük asansörünün düşmesi sonucu 3 işçi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, inşaat halindeki bir binanın dış cephesindeki yük asansörü24. katta motorunda oluşan bir arızadan dolayı zemine düştü.

Bu sırada asansör içerisinde bulunan 3 işçi, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ölen 3 işçinin cesetlerini enkaz altından çıkarmak için çalışma başlattı.

Asansörün 450 kilogram yük kapasitesi bulunduğu, fazla yük taşıdığı için düştüğü öne sürülüyor.

BİR İNŞAAT KAZASI DA ŞANLIURFA'DA 

Şanlıurfa'da, 6 katlı eski bir binanın balyozla yıkımı sırasında göçük oluştu. Enkaz altında kalan bir işçi kendi imkanlarıyla kurtulurken, bir işçinin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Olay, sabah saatlerinde Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Eski bir yapı olan 6 katlı binayı 5 işçi balyozla yıkmaya başladı. İşçilerin çalıştığı 3'üncü kattaki kolonların yıkımı sırasında bina birden çöktü. Üzerlerine duvar ve kolonların çökmesiyle bir işçi hafif yaralanıp kendi imkanlarıyla kurtulurken, ismi öğrenilemeyen bir işçi ise göçük altında kaldı.

Göçük altında kalan arkadaşlarını kurtarmak için tekrar binaya giren işçilerin tüm çabaları sonuçsuz kalınca durum itfaiye, sağlık ve AFAD ekiplerini bildirildi. Polisin güvenlik şeridi oluşturduğu binada ekiplerin çalışması devam ederken, göçük altında kaldığı öğrenilen işçinin yakınları ve arkadaşları gözyaşları içerisinde kurtarma çalışmalarını izledi. Ekiplerin göçük altında kalan işçiyi bulmaya yönelik çalışması devam ediyor.

Yorumlar