Restoranında Pedagog Çalıştırıyor

Ankarada 40 yılı aşkın bir süredir restorant işletmeciliği yapan Urfalı Hacı Mehmet restorantları yeni bir ilke imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Restoranında Pedagog Çalıştırıyor

Ankarada 40 yılı aşkın bir süredir restorant işletmeciliği yapan Urfalı Hacı Mehmet restorantları yeni bir ilke imza attı. İlk olarak Ulus'ta faliyet göstermeye başlayan işletme Turan Güneş Bulvarı'nda açtığı yeriyle sektörde ilklere imza atmıştı. Restorantın alt katında yaklaşık 400 metrekarelik alanı çocuk oyun parkına çeviren Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Özek, şimdi de KOSGEB projesiyle yeni bir atılım yaptı. Kobilere destek veren Kosgeb'e projeyi götüren Özek aldığı destek sayesinde profesyonel animatör, pedagog ve 5 çocuk gelişim uzmanı istihdam etti. Oyun parkını baştan sona yenileyen Şahin Özek, yeni tasarımla Türkiye'de eşi görülmemiş bir oyun alanı kurdu. Klasik oyuncaklardan tablet bilgisayarlara kadar herşey düşünülmüş. Teknolojinin yakından takip edildiği alanda çocuklar tablet bilgisayarlardan yemek siparişi dahi verebiliyor. Aileler ise yine akıllı telefonlardan kameralara girerek çocuğunun aşağı katta neler yaptığını izleyebiliyor.

Restorantta çocukların kebabı sevmesi için onları bağlımlı hale getirecek oyun stantları kuran Şahin Özek, 13 yıldır çocukları fast food yerine geleneksel yemeklere bağımlı hale getirmiş. İşe kendi çocuklarıyla başlayan Özek'in bugün listesinde kayıtlı 25 bin çocuk bulunuyor. Oyun parkında doğum günü partileri de yapılırken, asıl hedef kebab kültürünün yerleştirilmesinde başarılı olmuş. Bakanlardan Mehdi Eker, Faruk Çelik'in de görüp incelediği alan, geliştirilen projelerle daha da farklı bir ilgi görmüş.

KOSGEB İNOVASYONA DESTEK VERİYOR

Girişimciği ve yenilikleriyle farkındalık oluşturmayı başaran Şahin Özek, müşterilerine bu hizmeti verirken Kosgeb'in desteğini bulmuş. Çalışan personelin eğitimi, müşterilere farklı bir hizmet verilmesi, oyuncak alanında eğitimli uzmanların çalışması en büyük farkı ortaya koyuyor. 1 yaşındaki çocuktan 15 yaşındaki gence kadar hitabet alanı geniş olan oyun parkında ayrıca Anadolu Jet, Turkcell'de katkıda bulunmuş. Her teknolojinin yer aldığı oyun parkında langırt, basketbol, hokey, bowling, 3D sinema, top havuzu, trambolin, atlı karınca ve helikopter bulunuyor. Ayrıca çocuklar için yedek kıyafet, yedek bebek bezi, uyku yatakları dahi planlanmış. Hatta yeni konseptte çocukların tablet bilgisayarlarla oynayacağı yeni bir alan ve yemek siparişi verecekleri setler kuruldu. Şahin Özek oyun parkının hikayesini ise şöyle anlatıyor:

"Oyun parkımız 13 yıldır var. Benim çocuğum bugün 17 yaşında . Fast food markalarının çocuklara oyuncak dağıtmasından etkilendiği için sürekli oraya gitmek istedi. Bende kendi yemek kültürümüze yabancılaşmaması için ilk olarak 10 metrekarelik alanda oyun parkı ve çocuklara hediye dağıtmakla başladım. Bugün kullanılan alan 400 metrekare ve kayıtlı çocuk sayısı 25 bin oldu. Hem yemek kültürünü sevdirmek, hem de ailelerin rahatça yemek yiyebilmeleri için başladığımız çalışma herkesin takdirini görmesi bizi mutlu etti. KOSGEB desteği sayesinde artık animatör, pedagog ve gelişim uzmanı ile çalışır olduk."
CİHAN

Yorumlar