Reklamcılıkta yeni nesil uygulama

Bugüne kadar reklamcılık alanında kullanılan ürünlere yeni bir soluk geldi. Sır Küpü' ismi verilen sistem ile artık gerçek ürünler dikdörtgen ve kare şeklindeki kutuların içinde hareket edebiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Reklamcılıkta yeni nesil uygulama

Bugüne kadar reklamcılık alanında kullanılan ürünlere yeni bir soluk geldi. Sır Küpü' ismi verilen sistem ile artık gerçek ürünler dikdörtgen ve kare şeklindeki kutuların içinde hareket edebiliyor. Kutunun etrafında bulunan mıknatıslar manyetik bir ortam oluşturularak ürünün yer çekimsiz ortamda olduğu izlenimi veriyor.


Sır Küpü’nün üreticisi Salih Tural, reklamcılıkta kullanılan led ekran, sanal hologram ve Tv reklamlarının insanların artık ilgisini çekmediğini, havada dönen bir gerçek ürünün ise insanlarda büyük bir etki oluşturduğunu söyledi.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından açılan Proje Pazarı’nda görücüye çıkan Sır küpü, reklamcılık alanında yeni bir anlayış getirmeyi hazırlanıyor. Dikdörtgen ve küp şeklinde bulunan kutuların içine ürünlerin yerleştirilmesiyle çalışan sistem, çevresinde bulunan mıknatıslar sayesinde yer değiştirebiliyor. Bu sayede ürünün yer çekimsiz bir ortamda olduğu görünümü veriliyor. İçine birden fazla ürün koyularak aynı anda hareket edebilme özelliği de bulunuyor. Reklamcıların sıkça tercih ettikleri iç ve dış alan reklamları için istenilen ebatlarda tasarlanan Sır küpü, nesnenin sürekli hareket etmesi nedeniyle ilgi topluyor. Verilen mesaj da kalıcı olarak tüketiciye verilebiliyor. Projeyi geliştire St İnovasyon sahibi Salih Turhal, uzun yıllardır gözlem ve deneylerle Sır küpü’nün ortaya çıktığını belirtti.

"18 YILLIK UĞRAŞLA ORTAYA ÇIKARILDI"

Led Ekran, sanal hologram ve TV reklamlarının artık insanların ilgisini çekmediğini ifade eden Sır Küpü üreticisi Turhal, havada boşlukta dönen bir nesneyi insanın takip etmemesinin imkânsız olduğunu vurguladı. “Sır Küpü, 18 yıl gibi uzun bir uğraşın sonucudur, elektronikçi yazılımcı ve mekanikçilerin de destekleriyle olgunlaştırılmıştır.” diyen Turhal, ürünün dünya patentli ve tek olduğunu aktardı. Sır Küpü’nün gerçek ürünleri havada dönmesi ile oluştuğunu kaydeden Turhal, “Reklam için geçerli olan ilgi ve heyecanın uyanması, ürünün başında dakikalarca bekletmesi bu reklamın amacına ulaştığını gösteriyor. Tamamen manyetik mıknatıs sistemiyle ürünün ve kutunun özelliğinden dolayı biz buna yön ve hız verebiliyoruz.”dedi.

Reklamın girdiği her yerde Sır Küpü’nün kullanabileceğine değinen Turhal şöyle devam etti: “Havaalanları, fuar alanları, alışveriş merkezleri, vitrin ve autdoor reklamcılık gibi alanların hepsi için olabilecek bir tasarım. En büyük 2.20x2.20’ye ulaşabildik. Dolayısla reklama bir nefes aldırabileceğimizi düşünüyoruz. Tamamen kullanım alanı reklam. Şuan yeni görücüye çıktığımız için talepleri değerlendiriyoruz.”
CİHAN

Yorumlar