Rekabet Kurulu kararları

- Finansbank AŞ'nin belli oranda hissesinin ve bu şirketin 9 iştirakinin hisselerinin doğrudan ve dolaylı olarak Qatar National Bank SAQ tarafından devralınması işlemine izin verildi - Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Medya Ajans AŞ, Star Matbaacılık AŞ ile Dinamik Radyo AŞ'nin aynı gruba dahil Es Yayıncılık ve Medya Yatırım Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı

Google Haberlere Abone ol
Rekabet Kurulu kararları

ANKARA (AA) - Rekabet Kurulunca, Finansbank AŞ'nin belli oranda hissesinin ve bu şirketin 9 iştirakinin hisselerinin doğrudan ve dolaylı olarak Qatar National Bank SAQ tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Sancak Grubu'nun iştiraklerinden Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Medya Ajans AŞ, Star Matbaacılık AŞ ile Dinamik Radyo AŞ'nin aynı gruba dahil Es Yayıncılık ve Medya Yatırım Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına hükmedildi.

Arçelik AŞ ile TP Vision Elektronik Ticaret AŞ arasında imzalanan satınalma sözleşmesine menfi tespit belgesi verilemeyeceğini kararlaştıran Kurul, söz konusu sözleşmeye, Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunun ilgili maddesinde sayılan şartların tamamını karşılaması nedeniyle 5 yıl süreyle bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

The Procter and Gamble Company'e ait Blendax markası altında faaliyet gösteren saç bakım iş kolunun Henkel AG & Co KGaA tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Panaroma Bilişim Teknolojileri AŞ'nin belli oranda hissesinin Verifone Luxembourg SARL tarafından devralınması yoluyla ortak girişim kurulması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Halihazırda INEOS AG ve Solvay S.A.'nın ortak kontrolü altında bulunan INOVYN Limited'in hisselerinin INEOS AG tarafından satın alınması yoluyla şirketin kontrolünün INEOS AG tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, Halcyon Agri Corporation Limited’in ihraç edilmiş sermayesinin belli oranına karşılık gelen payların, Sinochem International Pte Ltd tarafından devralınmasında da sakınca olmadığına hükmetti.

Finansbank AŞ'nin belli oranda hissesinin ve Finansbank AŞ'nin iştirakleri olan Finans Finansal Kiralama AŞ, Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ, Finans Portföy Yönetimi AŞ, Finans Faktoring AŞ, Cigna Finans Emeklilik ve Hayat AŞ, Efinans Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri AŞ, Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma ve Güvenlik Hizmetleri AŞ, Ibtech Uluslararası Bilişim ve İletişim Teknolojileri Araştırma Geliştirme Danışmanlık Destek Sanayi ve Ticaret AŞ ve PSA Finansman AŞ'nin hisselerinin doğrudan ve dolaylı olarak Qatar National Bank S.A.Q. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Ergo Emeklilik ve Hayat AŞ hisselerinin tamamının Fiba Emeklilik ve Hayat AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığı kararlaştırıldı.

Kurul ayrıca, Reichhold Cayman, LP ve Reichold Cayman GP, Ltd'nin kontrolünün Black Diamond Capital Management LLC tarafından devralması işlemine de izin verilmesini karara bağladı.

Yorumlar