"Reformlarımızı aralıksız sürdüreceğiz"

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Biz ekonomi ve ticaretin normal işleyişinin korunması için, yatırım ve iş ortamının iyileştirilmesi amacıyla halihazırda gündemde olan reformlarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz" - "2016'nın ilk 6 ayında yabancı sermayeli 347 anonim şirket, 2 bin 209 da limited şirket kurulmuştur" - "Türkiye'nin renkleriyle cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın çağrısıyla sokakları doldurmasıyla darbe girişimini kısa zamanda bastırmış olduk"

Google Haberlere Abone ol
"Reformlarımızı aralıksız sürdüreceğiz"

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz ekonomi ve ticaretin normal işleyişinin korunması için, yatırım ve iş ortamının iyileştirilmesi amacıyla halihazırda gündemde olan reformlarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Tüfenkci, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) düzenlediği "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantının açılışında ekonomi alanındaki yapısal reformların süreceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin milli egemenliğine karşı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin milletin kararlı demokrasi refleksiyle püskürtüldüğünü anlatan Tüfenkci, "Milletimizin, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birleşmesi ve bir an dahi tereddüt etmeden canını ortaya koyması ile başarısızlığa uğratılmıştır. İnançları ve cesaretleri ile destan yazan milletimiz, ülkesine, liderine, başkomutanına, seçilmiş hükümetine, Başbakanına, demokrasisine sahip çıkmış, FETÖ mensubu vatan hainlerine gereken cevabı vermiştir." diye konuştu

Demokrasi şehitlerine rahmet dileyen Tüfenkci, demokrasiden yana tutumundan dolayı iş dünyası kuruluşlarını tebrik etti.
Yeni dönemde üretimin artırılması için gereken tedbirleri aldıklarını belirten Tüfenkci, darbe girişiminin etkilerinin minimize edilmesi ve ekonomik büyümenin ivme kazanarak artması için daha fazla çalışmak gerektiğini söyledi.


- "İlk 6 ayda yabancı sermayeli 347 anonim şirket, 2 bin 209 limited şirket kuruldu"


Tüfenkci, Türkiye'nin 2002 yılından bu yana uygulanan istikrarlı makro ekonomik politikalar sayesinde yaşanacak her sorunun üstesinden gelebilecek sağlam bir zemine ulaştığını söyledi.

Son 14 yıldır istikrarlı bir büyüme grafiği yakalayan Türkiye ekonomisinin yılda ortalama yüzde 4,7 büyüdüğünü hatırlatan Tüfenkci, "Yakaladığımız büyüme dünya ortalamasının çok üzerinde, küresel ekonominin yavaşlayan ve uzun süre de iyileşmesi noktasında tereddütler bulunan bir zaman diliminde Türkiye'nin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8'lik bir oranı yakalaması da önemlidir." ifadelerini kullandı.


- "Yabancı sermayeli şirket sayısı 5 bin 600’den 46 binlere yükseldi"


Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923-2002 döneminde 15 milyar dolar olan doğrudan yabancı yatırım miktarının 2003 ile 2015 yılları arasında 165 milyar doların üstüne çıktığını anımsatan Tüfenkci, şu bilgileri verdi:

"Sadece 2015 yılında ülkemize 16,8 milyar dolar değerinde doğrudan yabancı yatırım girişi olmuştur. Aynı dönemde ülkemizdeki yabancı sermayeli şirket sayısı 5 bin 600’den 46 bin civarına yükselmiştir. Son gelinen nokta itibarıyla yabancı sermayeli şirket sayımız 49 bin 933. 2016'nın ilk 6 ayında yabancı sermayeli 347 anonim şirket, 2 bin 209 da limited şirket kurulmuştur."

Güçlü özel sektörün Türkiye ekonomisine dinamizm kattığını anlatan Tüfenkci, ekonomi yönetimi olarak iş dünyasının önünü atmak için çalıştıklarını yineledi. Tüfenkci, "Haziran ayında bütün olumsuzluklara rağmen Sanayi Üretim Endeksimizdeki yüzde 1,1 artış da ileriye bakış açımızdaki umudumuzu ve olumlu sinyaller bakımından da yine önemli olarak görüyoruz. Biz ekonomi ve ticaretin normal işleyişinin korunması için yatırım ve iş ortamının iyileştirilmesi amacıyla halihazırda gündemde olan reformlarımızı aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Tüfenkci, darbe girişiminin Türkiye'yi ekonomi başta olmak üzere her açıdan çökertmeyi amaçladığını aktararak şöyle konuştu:

"Türkiye'yi çökerterek, Türkiye'de yaşayan milletimize kurşunlar yağdıran bu yapının Türkiye'yi nerelere götürebileceğini varın sizler tahayyül edin. Bu yapı dini motifleri kullanarak insanlarımızı aldattı yıllarca. Bu yapı şantajla, tehditle, kumpasla Türkiye'de var olmaya çalıştı, Türkiye'de bir yerlere gelmeye çalıştı, sülükler gibi…Milletin vergileriyle alınan silahlar millete doğrultuldu ama Allah'a hamdolsun ki sizlerin duruşuyla, sizlerin birlik beraberliğiyle o gece her kesimden insanın Türkiye'nin renkleriyle Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çağrısıyla sokakları doldurmasıyla darbe girişimini kısa zamanda bastırmış olduk."


- "Bundan sonra millete rağmen hiçbir şey olmayacak"


Gelinen noktada "patron millettir" düsturunun ön plana çıkacağını aktaran Tüfenkci, bundan sonra millete rağmen hiçbir şeyin olmayacağını söyledi.

Tüfenkci, demokratik hukuk devleti olarak kalmayı başaran Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler tarafından yeterince takdir edilmediğini belirterek, "Halihazırda dış basında ve dış dünyada Türkiye'yle ilgili bir algı oluşturulmaya çalışılsa da esasında bizleri üzen, bizlerin kırıldığı nokta nedir biliyor musunuz?; Yıllardır AB'nin savunduğu demokrasiye, insan haklarına, hukuka, sivil iradeye sahip çıkan Türkiye'nin oralarda görülmemesi veya takdir edilememesi. Bizim esas kırgınlığımız bu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar