Ramazan'da sanal ortamdan tesettür giyim satışlarını dörde katladı

Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesiyle birlikte internetten yapılan alışverişler artıyor. Ürünlerini web ortamından müşterileriyle buluşturan tesettür giyim firması www.modanisa.com'un satışlarında yüzde 30 artış gözlendi. Normal dönemde...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'da sanal ortamdan tesettür giyim satışlarını dörde katladı

Ramazan ayının yaz mevsimine gelmesiyle birlikte internetten yapılan alışverişler artıyor. Ürünlerini web ortamından müşterileriyle buluşturan tesettür giyim firması www.modanisa.com'un satışlarında yüzde 30 artış gözlendi. Normal dönemde her gün 3 bin kişinin ziyaret ettiği, 3 bin lira harcadığı siteden sahur döneminde 6 bin kişi, 12 bin lira tutarında alışveriş yaptı.

Modanisa.com Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, Feriye Lokantası’nda düzenlediği basın toplantısında sektör ve internetten yapılan alışverişlerle ilgili bilgiler verdi. Tesettür modasının hem Türkiye’de hem de dünyada keşfedildiğini söyleyen Türe, bayram alışverişlerinin sokaktan internete taşındığını kaydetti. Yaklaşık 50 ülkeye satış yaptıklarını aktaran Kerim Türe, 300 markayı da yurtdışına taşıdıklarını belirtti.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte öğlen saatlerinde yapılan alışverişlerin sahur vaktine kaydığını aktaran Türe, "Derler ya hani 'sahur bereketi' diye. Hakikaten bizim sektörümüzde sahur bereketi var. Çünkü bizim hedef kitlemizin bayağı bir kısmı sahurla iftar arası birbirine yaklaştığı için alışveriş yaparak geçiriyor. İhtiyaçlarını karşılamaya yöneliyor." dedi. Gündüz vakti hem oruç hem de sıcak havanın etkisiyle insanlarda sokağa çıkıp alışveriş yapma isteğinin azaldığını ifade eden Türe, "Gece yarısından itibaren çok hızlı bir şekilde satışlarımız ve ziyaretçi sayılarımız düşerdi. Şimdi ziyaretçi sayımız saat 3 buçuğa kadar düşmeden gidiyor. İkinci bir güzellik de mesela 12’de ve 1’de 3 bin kişi var sitede, ayrıca 3 bin TL’lik alışveriş yaparken, şimdi 6 bin kişi var. Bunlar 12 bin ila 14 bin TL’lik alışveriş yapabiliyor. Dolayısıyla sitede kalan insan da alışverişi yapan insan haline geldi." diye konuştu.

Sabahleyin sisteme baktıklarında ciddi oranda satış yapıldığını gördüklerini vurgulayan Türe, "Uyandığımızda bayağı bir satış yapılmış oluyor internet kısmında. Ters etkisi ise şu oldu. Eskiden saat 9- 9 buçukta yeniden alışveriş başlardı, bu saat şimdi 11 buçuklara kaydı. Orada da biraz müşteriden kaybettik tabii." dedi.

Modanisa.com aracılığıyla genç tasarımcıların da dünya piyasasına açıldığını aktaran Türe, söz konusu tasarımcıların yıllık 2 milyonluk satış hacmine ulaştıklarını kaydetti.

3 yıl önce kurulan www. modanisa.com bugün itibariyle 100’ü aşkın kişiyi istihdam ediyor. Yurtiçin ve yurtdışından günde yaklaşık 150 bin kişi tarafından ziyaret edilen sitenin aylık ziyaretçi sayısı 4 milyon kişiyi buluyor. Satışlarının yüzde 40’a yakının yurtdışına yapıldığı www. modanisa.com, bünyesinde 300 yerli markayı bulunduruyor.

CİHAN

Yorumlar