Putin Maaşını Yüzde 10 Düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bütçe giderlerinde tasarruf yapılması için kendi maaşında yüzde 10 kesinti yapılmasını öngören kararnameyi onayladı.

Google Haberlere Abone ol
Putin Maaşını Yüzde 10 Düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ekonomik kriz gerekçesiyle yurt başkanlığı içerisinde çalışan personelin maaşlarını yüzde 10 indirme kararı aldı. Kesinti yapılmasını öngören kararnameyi onayladı.

SEBEP KRİZ

Kremlin'den yapılan izahatya kıyasla krize bağlantılı kesinti 1 Mart-31 Aralık 2014 dönemini kapsayacak. Aylık maaşların yanı dizi 3 ayda bir tahsil edilen bonuslar da indirim kapsamında.

KEMERİ SIKILDI

Petrol fiyatlarının düşmesi ve doların çok değerlendirmesi Rusya'yı bir ekonomik krize soktu. Bunun karşısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise yurt başkanlığı içerisinde çalışan personelin maaşlarında kesinti kararı aldı.

DEVLET SEFERBER OLDU

Rusya'da mebus maaşlarının da azaltılması daha öncelikle gündeme gelmişti. Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Duma'daki mebus ücretlerinin azaltılmasını istemiş, parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da ücretlerin yüzde 10 kesilmesini Öneri etmişti.

YÜZDE 1 BÜYÜYECEK

Doların ruble karşısında son aylarda çok paha kazanması IMF'in Rusya'nın gelişme tahminlerinde de revizyona gitmesin sebep oldu. IMF Rusya'nın 2015 yılında yüzde 3, 2016 yılında ise yüzde 1 büyüyeceğini anlatım etti.

ŞİRKETLER ZORDA

Öte yandan ülkenin ulusal petrol şirketleri de ekonomik şekilde zor günler geçiriyor. Gazprom Rusya hazinesinden 198 milyar ruble katkı istek etti.

PUTİN'İN MAAŞI

Rusya'da yurt başkanı, hükümet üyeleri, üst seviye bürokratlar, milletvekilleri ve başka resmi görevde çalışanlar her sene tertipli şekilde gelir beyanında bulunuyor. Nisan 2014'de yapılan son gelir beyanına kıyasla Putin, 2013'te yekün 3 milyon 672 bin ruble gelir elde ettiğini açıkladı. Bu rakamın Rus liderin 2012'de elde ettiği 5 milyon 790 bin rubleden yüzde 40 daha az olması dikkat çekmişti.

BUDA SERVETİ

Putin'in sahip bulunduğu vasıta ve gayrimenkuller ise 2012'ye kıyasla değişmedi. Rus liderin 77 metrekare bir apartman dairesi ve 1500 metrekare bir arsası bulunuyor. Putin bununla birlikte 153 metrekarelik bir daire ve 18 metrekarelik de bir garaja sahip. Putin'in GAZ M-21, GAZ M-21R ve VAZ Niva model 3 vasıtası var.


GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar