Protesto edilen senet adedi ilk dört ayda azaldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi Raporuna göre, bu yılın ilk dört ayında protesto edilen senet adedi geçen yılın aynı dönemine...

Google Haberlere Abone ol
Protesto edilen senet adedi ilk dört ayda azaldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi Raporuna göre, bu yılın ilk dört ayında protesto edilen senet adedi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 azalarak 308 bin oldu.

TBB Risk Merkezi'nin, bu yılın ocak-nisan dönemini kapsayan protestolu senetlere ilişkin hazırladığı rapor yayımlandı.

Rapora göre, 2016’nın ilk dört ayında 308 bin adet senet protesto edilirken, bu senetlerin toplam parasal tutarı 3,4 milyar TL'yi buldu. Protesto edilen senet adedi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2 azalırken, senet tutarı yüzde 16 arttı.

Yılın ilk dört ayında, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa şeklinde sıralandı. Tutar açısından, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 28’ini İstanbul ilindekiler oluştururken, İstanbul’u yüzde 10 ile Ankara, yüzde 8 ile İzmir, yüzde 4 ile Konya ve yüzde 4 ile Antalya izledi. Protesto edilen senetlerin tutar açısından en düşük olduğu iller ise Siirt, Bayburt ve Tunceli oldu.

Yorumlar