Plastik sektörü, ülke ekonomisine 14 milyar dolarlık katma değer sağlıyor

Gaziantepli iş adamlarıyla bir araya gelen Fleksıbıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) Başkanı Enver Bakioğlu, Türkiye'nin, plastik sektöründe Avrupa Birliği ülkeleri içinde Almanya’dan sonra ikinci sıraya yerleştiğini belirterek, ülke...

Google Haberlere Abone ol
Plastik sektörü, ülke ekonomisine 14 milyar dolarlık katma değer sağlıyor

Gaziantepli iş adamlarıyla bir araya gelen Fleksıbıl Ambalaj Sanayicileri Derneği (FASD) Başkanı Enver Bakioğlu, Türkiye'nin, plastik sektöründe Avrupa Birliği ülkeleri içinde Almanya’dan sonra ikinci sıraya yerleştiğini belirterek, ülke ekonomisine 14 milyar dolarlık katma değer sağlandığını açıkladı.

FASD yönetimi, Naksan Plastik ev sahipliğinde Gaziantep’te toplandı. Sektörün sorunları ve ambalaj sektörünün geleceğinin konuşulduğu toplantıya; FASD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Bakioğlu, FASD yönetim kurulu üyeleri, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, yönetim kurulu üyeleri Taner Nakıboğlu ve Bahaeddin Nakıboğlu katıldı. Sektörün gelişimi hakkında da bilgi veren toplantıya FASD Başkanı Enver Bakioğlu, plastik sektörünün 2013 yılında 8,1 milyon ton ve 34 milyar dolarlık üretim değeri ile ekonomiye 14 milyar dolar katma değer sağladığını söyledi.

Türkiye'nin, plastik sektöründe Avrupa Birliği ülkeleri içinde Almanya’dan sonra ikinci sıraya yerleştiğini ifade eden Bakioğlu, “Son 10 yılda GSMH büyümesini ikiye katlayacak bir büyüme hızı ile yüzde 4’ü aşan bir ekonomik büyüklüğe ulaşan sektörümüz, 250 bin kişilik direk istihdam sağlarken, hammadde ve yarı mamul verdiği ihracatçı sektörler kanalı ile dolaylı olarak 1 milyon kişiye istihdam olanağı sunmaktadır.” dedi.

2013 yılında hammadde ve mamul olarak 6 milyar dolara yakın direk ihracat yapıldığını sözlerine ekleyen Bakioğlu, sektörümüzün, yarı mamul ve hammadde sağladığı ihracatçı sektörler kanalı 6 milyar dolarlık dolaylı ihracat gerçekleştirmekte ve sonuçta ülke ekonomisine yılda 12 milyar dolarlık döviz girdisi sağlandığının bilgisini verdi.

Naksan Plastik Başkanı Osman Nakıboğlu, ziyaretin anısına Enver Bakioğlu’na Gaziantep el sanatları içerisinde özgün yeri bulunan bakır fincan hediye etti. CİHAN

Yorumlar