Peugeot pikap pazarına geri dönüyor

- Peugeot, yeni pikap modelini tanıtıyor

Google Haberlere Abone ol
Peugeot pikap pazarına geri dönüyor

İSTANBUL (AA) - Peugeot, yeni pikap modelini tanıtıyor. Bu, markanın pikap pazarına geri dönüşünü müjdelerken Afrika kıtasında satışa sunulacak olan Yeni Peugeot pikap, markanın globalleşme stratejisinin bir başka ayağını oluşturuyor.

Şirket açıklamasına göre iş amaçlı ve özel amaçlı kullanımları aynı potada eriten, kullanımı ve bakımı kolay ve her durumda güvenilir bir araç arayan kullanıcılara hitap eden yeni Peugeot pikap, eylül ayında Afrika kıtasında satışa sunulmaya başlanacak.

Yeni Peugeot pikap, 5,08 metre uzunluğu ile çift kabinli kompakt pikap pazarında yer alıyor. Bu yüzde 10 pazar payı ve Kuzey Afrika ve Batı Sahra Altı Afrika ülkeleri de dahil olmak üzere yılda 56 bin adet satış hacmi anlamına geliyor.

Peugeot yeni pikap modeliyle pikap pazarına dönüş yaparken, bu hamle markanın uluslararası büyüme stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. Markanın, özellikle Afrika kıtası olmak üzere pikap pazarında geçmişi uzun yıllara dayanıyor.

1956'daki Peugeot 403 camionnette-bachee, 1967 Peugeot 404 camionnette-bachee ve 2005 yılına kadar başarıyla üretilen ve bu tarihteki Nijerya'daki üretimi sona eren Peugeot 504 Pick-up markanın pikap geçmişini gözle önüne seriyor.

Yorumlar