Peugeot, Paris Otomobil Fuarı’nda 3 prömiyer gerçekleştirecek

İSTANBUL (AA) – Peugeot, Paris Otomobil Fuarı'nda yeni modelleriyle 3 dünya prömiyeri gerçekleştirecek. Şirket açıklamasına göre Peugeot, 1-16 Ekim...

Google Haberlere Abone ol
Peugeot, Paris Otomobil Fuarı’nda 3 prömiyer gerçekleştirecek
İSTANBUL (AA) – Peugeot, Paris Otomobil Fuarı'nda yeni modelleriyle 3 dünya prömiyeri gerçekleştirecek.
Şirket açıklamasına göre Peugeot, 1-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda SUV atağının bir parçası olarak 3 dünya prömiyeri gerçekleştirecek. Fuarda, yeni 3008 ve yeni 5008’in yanında ilk defa görücüye çıkacak olan Peugeot 3008 DKR de gösterilecek. Bu araç Peugeot Sport’u 2017 yılında Dakar’da temsil edecek.
Şirketin ilk 6 ayda elde edilen başarı grafiğinin arkasındaki kriterlere de yer verilen açıklamada markanın en çok satılan modeli olan 308'in Avrupa C segmentinde ilk 3’te yer aldığı ve satışların yüzde 20’sini GT Line, GT ve GTi by Peugeot Sport gibi versiyonların oluşturduğu belirtildi. Açıklamaya göre, geçen yıl makyajlanan Peugeot 208 modelinin Avrupa’daki satışları yüzde 15 artarken, haziran ayında tanıtılan Peugeot 2008 SUV da Avrupa’da sınıfının en çok satan ikinci modeli oldu.
Teknoloji ve çevrecilik anlamında CO2 emisyonu (ortalama 101,6 g ile) konusunda önde gelen markalar arasında birinci sırada yer alan Peugeot'nun binek araçlarda 34 ve ticari araçlarda ise 7 versiyonu sınıfında en düşük emisyon değerine sahip. Ayrıca 3 silindirli PureTech motorun turbo beslemeli versiyonu, üst üste iki yıldır hacim sınıfında Yılın Motoru ödülünü alıyor.

Yorumlar