Petrol OPEC sonrası 50 doların üzerinde seyrediyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) dün gerçekleştirdiği toplantıdan üretimin dondurulmasına yönelik bir...

Google Haberlere Abone ol
Petrol OPEC sonrası 50 doların üzerinde seyrediyor

İSTANBUL (AA) - Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) dün gerçekleştirdiği toplantıdan üretimin dondurulmasına yönelik bir karar çıkmaması sonrasında 50 doların üzerinde yatay hareket ediyor.

OPEC'in dün sona eren 169. Olağan Toplantısı'ndan, petrol üretiminin dondurulması konusunda herhangi bir karar çıkmadı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, OPEC üyesi olmayan ülkelere petrol piyasasının dengelenmesi için OPEC'e katılmaları çağrısında bulunuldu.

Katar Enerji ve Endüstri Bakanı Muhammed Bin Saleh Al-Sada'nın gazetecilere yaptığı değerlendirmede, petrol fiyatlarının artmaya başladığını ve bunun bir "trend" olduğunu belirtmesi ise söz konusu kararın alınamamasının arkasında yatan gerekçe olarak nitelendirildi.

Gelişmeler sonrasında Brent petrolün varil fiyatı, dün en yüksek 50,27 doları görmesinin ardından günü 49,91 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün ise bir süredir içinde bulunduğu 49,0-50,5 dolar bandındaki hareketini sürdürürken, saat 11.00 itibarıyla 50,1 dolardan işlem görüyor.

Analistler, OPEC toplantısından piyasaların yönü üzerinde etkili olacak bir karar çıkmamasının petroldeki yatay hareketin sürmesini beraberinde getirdiğini belirterek, fiyatların bundan sonraki seyri açısından kırılma yönünün önemli olacağını vurguluyor.

Bugün ABD'de açıklanacak mayıs ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin fiyatlar üzerinde etkili olabileceğine işaret eden analistler, Brent petrolün varil fiyatının 49,0-50,5 dolar bandının dışına çıkması durumunda 51,6 doların direnç, 47,7 doların ise destek konumunda bulunduğunu kaydediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün açıklanan ABD petrol stoklarının 1,4 milyon varil gerilemesiyle günü 49 doların hemen üzerinden tamamlarken, bugün 49,2 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Yorumlar