Petrol kotasında kritik gün!

OPEC bugün Avusturya`da toplanıyor. OPEC`in günlük ortalama 30 milyon varil olan üretim kotasını değiştirmesi beklenmiyor ancak OPEC`te iki petrol bakanı üretim kotasının artabileceğini söyledi. Bu olursa fiyatalar sürprizle karşılaşabilir.

Google Haberlere Abone ol
Petrol kotasında kritik gün!
OPEC bugün Avusturya'da toplanıyor. OPEC üyeleri, Viyana'da yapılacak olağan toplantıda petrol piyasasının durumunu ve izlenecek politikaları değerlendirecek. 
OPEC'in günlük ortalama 30 milyon varil olan üretim kotasını ise değiştirmesi beklenmiyor. ‘
'FİYATLAR SÜRPRİZLE KARŞILAŞABİLİR'   CNBC.com’un haberine göre ise OPEC'te iki petrol bakanının üretim kotasının artabileceğini söylemesiyle petrol fiyatları cuma günü bir sürprizle karşı karşıya kalabilir. OPEC şu an dünya petrol üretiminin yüzde 40'ını üstleniyor ve günlük üretim kotası hedefi 30 milyon varil. Analistlerin büyük kısmı kota değişikliği beklemezken bazı bakanlar alternatif bir senaryodan bahsediyor.   Kuveyt Petrol Bakanı, "Kotayı 1 milyon varil yükseltmemizin felakete neden olacağını zannetmiyorum" dedi. Irak Petrol Bakanı ise, ülkenin üretim kapasitesini göz önünde bulundurarak kolayca üretimi artırabileceklerini kaydetti.
Bu arada Viyana'da gerçekleştirilen toplantıda Reuters'a konuşan bir yetkili üretim seviyesinin değiştirilmediğini açıkladı.

Yorumlar