Petkim Genel Müdürü Mammadov:

- "Petrokimya üreticisi olarak ekonominin büyümesine büyük önem veriyoruz. Ekonominin büyümesinin altındaki iti gücün, tasarım ve inovasyon olduğunu düşünüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Petkim Genel Müdürü Mammadov:

İSTANBUL (AA) - Petkim Petrokimya Holding AŞ (Petkim) Genel Müdürü Anar Mammadov, petrokimya üreticisi olarak ekonominin büyümesine büyük önem verdiklerini ve bu büyümede itici gücün tasarım ve inovasyon olduğunu belirtti.

Mammadov, Petkim'in ana sponsorluğunu üstlendiği Dizayn ve Yenilik Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, şirket olarak 50 farklı ürünle 250 binin üzerinde müşteriye hizmet verdiklerini söyledi.

Ürünlerinin dünyanın birçok yerinde kullanıldığına dikkati çeken Mammadov, "Petrokimya üreticisi olarak ekonominin büyümesine büyük önem veriyoruz. Ekonominin büyümesinin altındaki iti gücün, tasarım ve inovasyon olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Mammadov, petrokimyanın çok zorlu ve rekabetçi bir sektör olduğunu dile getirerek, Ortadoğu ve Kuzey Amerika'daki rakip firmalarının baskılarıyla mücadele ettiklerini dile getirdi.

Kuzey Amerika'daki kaya gazının büyüklüğü ve Ortadoğu'daki petrol ürünlerinin bolluğunun rekabeti artırdığına dikkati çeken Mammadov, "Ondan dolayı Ar-Ge'ye sürekli yatırım yaparak bu rekabetçi ortamda ayakta kalmamız gerekli. Değer yaratacak bir ürün geliştirmeye çalışıyoruz. Mühendislik polimerleri gibi yüksek prim marjı getirecek ürünleri geliştirmeye, üretimlerimizdeki teknolojiyi geliştirmeye, enerji ve ham madde verimliliği sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Mammadov, müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ürünler geliştirmeye çalışırken bu ürünlerin kullanılabileceği alanlara da odaklandıklarını ve bu kapsamda Petkim Ar-Ge merkezinde 18 farklı alanda 39 araştırmacının çalıştığını anlattı.

İçilebilir ve proses sularda sağlığa zararlı akrilamid bazlı flokülant (çöktürücü) yerine doğal kaynaklardan elde edilen insan ve çevre dostu nişasta bazlı flokülantları kullanmaya başladıklarını ifade eden Mammadov, bu uygulamanın Türkiye'deki diğer su üretim tesislerinde de yaygınlaşması için deneyimlerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Yorumlar