Perakendede satış hacmi arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 oranında arttı.

Google Haberlere Abone ol
Perakendede satış hacmi arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 1,2 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,5 artarken, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,4 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılı Ocak ayı ‘Perakende Satış Hacim Endeksi’ni açıkladı. Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 7,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 14,2 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 7,0 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 4 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,4, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 3 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 3,3 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2014 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 15,9, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 17,9 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 17,8 arttı.
CİHAN

Yorumlar