Perakendeciler Konseyi kuruldu

ANKARA (AA) - Perakendeciler Konseyi kuruldu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Perakendeci̇ler Konseyi̇ Yönetmeli̇ği̇ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe...

Google Haberlere Abone ol
Perakendeciler Konseyi kuruldu

ANKARA (AA) - Perakendeciler Konseyi kuruldu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Perakendeci̇ler Konseyi̇ Yönetmeli̇ği̇ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Konsey, görüş ve önerilerini sektördeki aktörlerin katılımı ve işbirliği temelinde nesnel esaslara göre oluşturarak perakende ticaret politikalarına katkı sağlayan bir danışma organı olarak tanımlandı.

Konsey çalışmalarında, evrensel tüketici haklarıyla perakende ticarete ilişkin yurt içi ve yurt dışı gelişmeler ve eğilimler gözetilerek analize, katılımcılığa ve uzlaşıya dayalı bir çalışma biçimi benimsenecek.

Perakendeciler Konseyinin başkanı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı veya İç Ticaret Genel Müdürlüğünün bağlı bulunduğu Müsteşar Yardımcısı olacak. Doğal üyeler, başkanlığında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı veya İç Ticaret Genel Müdürlüğün bağlı bulunduğu Müsteşar Yardımcısı, İç Ticaret Genel Müdürü, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü, Kooperatifçilik Genel Müdüründen oluşacak.

Söz konusu Konsey, perakende ticaretin Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun amacına uygun yapılmasını sağlamak üzere bu alanda politika üreten kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmalar yapacak. Perakende sektöründe yaşanan sorunları ve bu sorunlarla ilgili kamuoyu beklentilerini tespit edecek, alınacak önlemleri belirleyecek ve bunlara ilişkin görüş ve önerilerini ilgili kurum ve kuruluşlara bildirecek.

Konsey, yılda en az bir kez olağan toplanacak.

Yorumlar