'Pembe Yaka Projesi' ile çok sayıda kadın girişimci yetiştirecekler

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), kadın girişimci sayısını artırmak için Pembe Yaka Projesi’ni hayata geçiriyor.

Google Haberlere Abone ol
'Pembe Yaka Projesi' ile çok sayıda kadın girişimci yetiştirecekler

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK), kadın girişimci sayısını artırmak için Pembe Yaka Projesi’ni hayata geçiriyor.

TÜGİK ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanacak protokol dâhilinde illerde kadın girişimci yetiştirilmek üzere sınıflar açılacak ve sertifika alanlar iş kurabilecek.

Evde oturan genç kızları iş dünyasına kazandırmayı, kadın girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmayı ve girişimci olmak isteyen; ancak desteğe ihtiyacı olan kadınların elinden tutmayı hedefleyen proje için ilk görüşme KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile gerçekleşti.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Başkan Vekili Fatma Semiz ve Genel Sekreter Serkan Zengin’den oluşan heyet, KOSGEB’i ziyaret etti.

GİAD’LARIN BULUNDUĞU İLLERDE SINIFLAR AÇILACAK

Görüşmede; KOSGEB’in ‘Girişimcilik Destek Programı’nın TÜGİK’e bağlı genç işadamları derneklerinin (GİAD) bulunduğu illerde uygulanması konusunda görüş birliğine varıldı. TÜGİK ile KOSGEB arasında imzalanacak protokol dâhilinde, GİAD’ların faaliyet gösterdiği illerde yalnızca kadınlara yönelik açılacak sınıflarda girişimcilik eğitimi, eğitimi tamamlayanlara da girişimcilik sertifikası verilecek. Bu sertifika ile KOSGEB’in hibe ve kredi programlarına başvuracak girişimci adayı kadınlara 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 110 bin lira destek sağlanacak.

GÜRAL: HEM BÖLGELER, HEM ÜLKE KALKINACAK

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, Pembe Yaka Projesi’nin başarısı için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi. Güral, “KOSGEB Başkanımız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme son derece verimli geçti. İki kurum arasında protokol imzalanmasından hemen sonra, GİAD’larımızın bulunduğu illerde sadece kadınlarımızın yararlanacağı sınıfları açmaya başlayacağız. Aynı çalışmayı, üniversite öğrencilerimiz için de yapacağız. Üniversite öğrencilerinin girişimcilik sertifikası alması için sırf onlara dönük sınıflar açarak iş dünyasına yüzlerce genç girişimci kazandıracağız. Girişimcilerimizin kuracağı yeni KOBİ’ler, bulundukları illerin ekonomisini, dolayısıyla ülke ekonomisini güçlendirecek. Çok mutluyuz, heyecanlıyız.” diye konuştu.

Diğer yandan TÜGİK ile KOSGEB'in tematik projeler konusunda da işbirliği yapacağı bildirildi. Ziyarette; ihracatçı firmaların yurt dışına gönderilmesi, iş gezilerine ve fuarlara katılması konusunda çalışma yapılması için fikir birliğine varıldı.
CİHAN

Yorumlar