Pazarcılar, Atina'da yüzlerce ton sebze ve meyve dağıttı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 300 ton sebze, meyve ve balık halka bedava dağıtıldı. Hükümetin hazırladığı yasal düzenlemeyi protesto etmek amacıyla böyle bir girişimde bulunan pazar esnafı ve üreticiler, uzun kuyruklar oluşturan...

Google Haberlere Abone ol
Pazarcılar, Atina'da yüzlerce ton sebze ve meyve dağıttı

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 300 ton sebze, meyve ve balık halka bedava dağıtıldı. Hükümetin hazırladığı yasal düzenlemeyi protesto etmek amacıyla böyle bir girişimde bulunan pazar esnafı ve üreticiler, uzun kuyruklar oluşturan halka bedava sebze ve meyve dağıttı.

Yunanistan Halk Pazarcıları Federasyonu, hükümeti protesto etmek amacıyla bir haftadır sürdürdüğü tezgah açmama eylemini sürdürüyor. Hükümetin parlamentoya getirdiği yasa tasarısına tepki gösteren pazarcılar, başkent Atina’daki 10 farklı semt pazarında vatandaşa bedava sebze ve meyve dağıttı. Atina’nın Perisso semtinde sabah saat 10.30’dan başlayan bedava sebze ve meyve alabilmek için vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Perisso halk pazarında öğlen saat 14.00’a kadar 300 ton sebze, meyve ve balık halka ücretsiz dağıtıldı.

Eylemleri sürdürmeyi planlayan pazarcılar, pazartesi günü de parlamento önünde geniş katılımlı bir protesto gösterisi yapacak. Bu kapsamında parlamento civarındaki cadde ve yolların trafiğe kapatılması planlanıyor.

Pazarcılar, hükümeti, büyük ekonomi çevreleri ile süper marketlerin yararına olacak düzenlemelerle, pazar esnafını zor durumda bırakmayı hedeflediğini savunuyor.

Öte yandan Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı pazarcılara ilişkin yasal düzenlemenin ilk aşaması, Yeni Demokrasi (ND) ve PASOK milletvekillerinin oyları ile parlamentodan geçti. Muhalefet partileri ise düzenlemeye ret oyu verdi. Maddeler üzerindeki görüşmeler ise pazartesi günü tamamlanacak.

Tartışmaların odağında halk pazarcılarına dağıtılan izinler bulunuyor. Üretici ve esnafın ayrılması hedeflenirken, izinlerin yenilenmesi için sigorta ve vergi beyanı da zorunlu hale getiriliyor. Ayrıca yılbaşı ve paskalya gibi özel günlerdeki panayırların süresi ve cezalarda artış öngörülmesi gibi konular da anlaşmazlıklar arasında bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar