Pazarcı esnafını 'don' vurdu

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt genelinde yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuğun 300 bin pazarcı esnafını zora soktuğunu, buna karşın marketçileri sevindirdiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Pazarcı esnafını 'don' vurdu

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt genelinde yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuğun 300 bin pazarcı esnafını zora soktuğunu, buna karşın marketçileri sevindirdiğini belirtti. Palandöken, "Yoğun kar yağışı ve soğuklar nedeniyle vatandaşların pazara gitme oranında yarı yarıya düşme var. Bununla birlikte çetin kış şartlarından üretici seralarının zarar görmesini ve soğuk havayı bahane eden marketler, sebze ve meyveleri fahiş fiyattan halka satıyor. Yani karlı ve soğuk havanın en büyük zararını üretici ile pazarcı esnafı görmekte." dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bendevi Palandöken, soğuk ve karlı havalardan dolayı vatandaşların pazarlara gitmeyişini marketlerin fırsat bilerek fiyatları ikiye katladığını ifade etti. Palandöken, "Esnafın yokluğu fiyatların yükselmesine sebep olmaktadır. Esnaf rekabet ortamı oluşturup, fiyatları regüle ettiği ortaya çıkmaktadır. Bakın 50 kuruş olan marulu 2 liraya, 49 kuruş olan maydanoz 1 lira 50 kuruşa, 1 lira olan ıspanağı 2,5 liraya, 1 lira 50 kuruş olan kabağı 3 liraya ve 1 lira 50 kuruş olan domatesi 3 lira 50 kuruşa satmanın tek izahı fırsatçılıktır. Soğuk havalardan dolayı pazarcı esnafı iş yapamaz ve evine ekmek götüremez hale geldi." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar