"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri"

- Etkinlik kapsamında çekilişle belirlenen talihlilere onar otomobil, diz üstü bilgisayar ve cep telefonu hediye edildi - Otomobil kazanan talihli Coşkun: - "Çekilişin yapıldığı 30 Haziran'da Erzurum'da saat 14.00'te trafik kazası geçirdik. Aracım tamamen zarar gördü. Olaydan 15 dakika sonra yeni otomobil kazandığımı öğrendim. Çok şaşırdım"

Google Haberlere Abone ol
"Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri"

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde alışverişin canlandırılması amacıyla düzenlenen "Payitaht Çarşı Alışveriş Günleri" kapsamında, çekilişle belirlenen talihlilere onar otomobil, diz üstü bilgisayar ve cep telefonu verildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, oda binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 7 asırlık geçmişiyle bölgeye canlılık katan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ne her zaman önem verdiklerini bildirdi.

"Tarihin Mirası Alışverişin Alası" temasıyla 22 Nisan'da başlayan alışveriş günlerinin büyük rağbet gördüğünü belirten Burkay, "Yaklaşık 200 bin çekiliş kuponu dağıtıldı; 20 milyon liranın üzerinde alışveriş yapıldı. Başlangıçta etkinliğe katılma konusunda tereddüt yaşayan esnaf, etkinlik sonunda önümüzdeki yıl da düzenlenmesi talebinde bulundu. Önümüzdeki yıl, bu etkinliği çok daha farklı bir pozisyona taşıyarak, sadece Bursa değil, çevre ileri de kapsayacak büyük bir şenliğe dönüşmesi için adımlar atacağız." diye konuştu.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım da çarşıların toplumun ortak değeri olduğunu vurgulayarak, "Bu etkinlik, diğer illere örnek oldu. Defalarca nasıl yaptığımızı sormak için bizi aradılar. Biz de deneyimlerimizi onlarla paylaştık ve bazı iller, bu tür benzeri etkinlikler düzenledi." ifadesini kulandı.

Otomobil kazanan Cahit Coşkun, yüzük almak için kuyumcuya gittiğini ve esnafın yönlendirmesi sayesinde çekilişe katıldığını belirterek, "Çekilişin yapıldığı 30 Haziran'da Erzurum'da saat 14.00'te trafik kazası geçirdik. Aracım tamamen zarar gördü. Olaydan 15 dakika sonra yeni otomobil kazandığımı öğrendim. Çok şaşırdım." dedi.

Otomobil kazanan talihlilerden Aşkın Mutlu da kuyumcunun yaptığı hatası sayesinde çekilişe katıldığına değinerek, "Eşimin kardeşinin düğünü vardı. Hediyelik bilezik ve yarım altın almak için kuyumcuya gittim. Eşim, kuyumcunun gram yerine yarım altın verdiğini fark etti. Daha sonra kuyumcuya gittim ve altını değiştirdim. O sırada çekilişe katıldım. Kuyumcu bana yanlış altını vermeseydi, çekilişe katılmayacaktım" değerlendirmesinde bulundu.

Talihlilere hediyeleri, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, BTSO Başkanı Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk tarafından verildi.

Yorumlar