Patronlar kulübünden gençlere kariyer videoları

Patronlar kulübü olarak da adlandırılan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), gençlerin meslek seçimi ve kariyer süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla ‘Ne Okusam Ne Olsam’ adlı bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
Patronlar kulübünden gençlere kariyer videoları

Patronlar kulübü olarak da adlandırılan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), gençlerin meslek seçimi ve kariyer süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla ‘Ne Okusam Ne Olsam’ adlı bir proje hayata geçirdi. Proje kapsamında girişimci, yönetici ve sanatçıların kariyer hikâyelerini anlattığı videolar yayınlanacak. 2,5 dakikalık bu videolarla ayrı iş alanları ve mesleklerin tanıtılacak. Bu yönde ilk etapta 20 videonun, sene içinde de toplam 52 videonun projenin web ortamından yayınlanması planlanıyor.

‘Ne Okusam Ne Olsam’ projesinin tanıtım toplantısı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehduh Boydak ve TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak’ın katılımı ile yapıldı. Toplantıda TÜSİAD’ın gençlere önem verdiğini, bu anlamda pek çok projeye hayat verdiğini belirten Boydak, "Yeni ‘Ne Okusam Ne Olsam’ projemiz de bizi heyecanlandıran, gençlerle buluşmamıza vesile olacak bir proje. Bu projede meslek videoları kanalıyla lise-üniversite gençliğinin yanı sıra iş hayatının başında olan gençlere de hitap etmek istedik." dedi. Mesleğin kişiler için önemini vurgulayan Boydak, şöyle devam etti:

“Yeni bir kişiyle karşılaştığımızda, kendimizi tanıtmak için genelde ilk yaptığımız şey adımızı söyledikten sonra ne işle meşgul olduğumuzu paylaşmaktır. Yaptığımız iş, mesleğimiz, bizi biz yapan, tanımlayan unsurların başında gelir. Günümüzün önemli bir kısmını iş yerinde geçirir, çalışma arkadaşlarımızla ailemizden, en yakınlarımızdan daha fazla vakit geçiririz. Kişinin işini sevmesi, yaptığı işte başarılı olması sadece iş hayatı ile sınırlı olmaz, hayattan alacağı keyif ve mutluluğu da doğrudan etkiler. Kişinin kendini tanıması, kendisi için doğru tercihler yapması bu nedenle çok önemlidir. Elbette kişisel kariyer yolculuğu sırasında kendini daha iyi tanımak ve kariyerinde radikal değişiklikler yapmak da mümkündür. Sloganı 'Kendini keşfet, mesleğini seç' olan bu projemizle yapmak istediğimiz şey; almak istediği eğitime ya da mesleğine karar verme, 'Ne Okusam? Ne Olsam' diye düşünen gençlere yardımcı olmak, ilham vermektir.”

Boydak, proje videolarında kariyer hayatını anlatanların kimilerinin şirket yöneticisi kimilerinin sanatçı olduğunu dile getirdi. Boydak, şunları kaydetti:

“Meslek videolarında yer alan değerli katılımcılara, eğitim alanlarını ve mesleklerini seçerken geçtikleri karar aşamalarını, yaşadıkları kararsızlıkları ve mesleği seçme nedenlerini sorduk. Ayrıca mesleklerinin eğlenceli ve zor yanlarından bahsettik. Bu meslek videolarının, hayatlarında benzer aşamalardan geçmekte olanlar için umut verici olmasını ve yol göstermesini diliyoruz. Projemizi daha geniş kitlelere ulaştırabilmeyi umuyoruz. İlk aşamada 20 meslek videosunu web sitemizde paylaştık. Ancak hepsi bu kadar değil. Her hafta eklenecek yeni bir meslek videosu ile toplamda 52 videoya ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni videolara projemizin web sitesinden, TÜSİAD Facebook ve You Tube hesaplarından, TÜSİAD’ın ve paydaşlarımızın web sitelerinden ulaşılabilecek.”

TurkishWIN Kurucusu Melek Pulatkonak ise projenin 9 aydır devam ettiğini aktardı. Pulatkonak, “Bir hayalimiz vardı, hayalimiz TÜSİAD tarafından desteklendi. Projenin ismi belirlendi, kaynak kondu. TÜSİAD projeye aktif katıldı. Biz hep 'ah kadınlar bir araya gelsek neler yaparız' diyorduk. Proje ile kadınları bir araya getirdik, iyi şeyler ortaya çıktı.” dedi.

TÜSİAD Genel Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında ayrıca meslek videoları gösterildi. TÜSİAD, TurkishWIN, İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü, Pwc İnternet Televizyonu, KAGİDER, GelecekDaha.net’in katkı sunduğu ‘Ne Okusam Ne Olsam’ projesinin hedef kitlesini, lise ve üniversite öğrencileri, iş hayatının başında olan gençler ve işini değiştirmeyi düşünen yetişkinler oluşturuyor.

CİHAN

Yorumlar