Pasta üretimi için 1 milyon lira yatırım yaptı

Gıda sektörünün önde gelen firmalarından Seyidoğlu, 1 milyon lira tutarında kapasite artırım yatırımı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Pasta üretimi için 1 milyon lira yatırım yaptı

Gıda sektörünün önde gelen firmalarından Seyidoğlu, 1 milyon lira tutarında kapasite artırım yatırımı yaptı. Bu yatırımla pasta ve çocuk ürünlerinin üretimine ağırlık verilmesi planlanıyor.


Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Makine parkuru da dâhil 1 milyon lira yatırımla üretim birimimizi devreye aldık. İstanbul Hadımköy'de bulunan 8 bin metrekarelik üretim alanımıza bin metrekarelik daha alan ekledik. Burada pasta, sütlü ve şerbetli tatlılar ve çocuklara dönük yeni konseptimizin üretimini yapmaya başladık. Kanım o, bu yatırımla ihracatımıza katkı yapacağız.” dedi.

Hadımköy'de günlük 25 ton helva, 20 ton tahin, 15 ton reçel üretimi yaptıklarını aktaran Göksu, şunları ifade etti:

"Üretim ve kapasite bakımından Avrupa'nın önde gelen üretim alanlarından birini elimizde bulunduruyoruz. Son senelerde ihracatta etkiniz. Bu kapsamda 20'ye yakın ülkeye 4 ayrı markamızla satış yapmaktayız. Ar-Ge faaliyetlerimizin ardından ürün türünü artırmaktayız. Osmanlı sarayının nadide reçellerini yeniden üretmeye başladık. Ananevi tatlarımızı çocuklara sevdirmek için çizgi film karakterlerini kullandığımız yeni bir ürün serisi ortaya koyduk. Yeni ürünlerin yanında kapasite artırımına ve ek yatırımlara gerek duyduk. Daha evvel ufak miktarda ürettiğimiz pasta, sütlü tatlılar ve kimi unlu mamullerin tonajını artırdık. Yeni yatırımla 30 yeni eleman alımı oldu, böylece toplam çalışan sayımızı 400’ü aştı.”

Sultanbacı, Seysu, ve Çokomiss markalarıyla da üretim yaptıklarını açıklayan Göksu, şöyle devam etti:

"65 senelik markamızla Osmanlı tatlarının üretimini yapıyoruz. Şu an ayrı gruplarla üretime başladık. Yakında satın aldığımız Sultanbacı markasıyla şu anda Avrupa'nın pek çok ülkesinde gross marketlere giriyoruz. Ananevi tatlarımızı dünyanın en ücra ülkelerine kadar ihraç etmekteyiz Başarı çıtamızı üst sıralara taşımak adına mağazalaşma ve kapasite artırım yatırımlarımıza devam edeceğiz.”
CİHAN

Yorumlar