Palandöken: Ramazan’da gıda alışverişi yüzde 30 oranında artıyor

Bereket ayı olarak bilinen Ramazan ayına az bir süre kala esnafın tüm hazırlıklarını yaptığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Temmuz ayına denk gelen Ramazan ayı, esnaf...

Google Haberlere Abone ol
Palandöken: Ramazan’da gıda alışverişi yüzde 30 oranında artıyor

Bereket ayı olarak bilinen Ramazan ayına az bir süre kala esnafın tüm hazırlıklarını yaptığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Temmuz ayına denk gelen Ramazan ayı, esnaf için işlerin açıldığı, hareketliliğin arttığı bereketli bir dönem anlamına geliyor. Vatandaşlarımız kesesine göre mahalle esnafından güvenle alışveriş yapabilir. En önemlisi de bu mübarek ay içerisinde yardım ve hayır yapmak amacıyla hazırlatılan Ramazan paketlerini gösterişe kaçmadan, -bir elin verdiğini diğer elin bilmeyecek-düsturu içinde insanımızı rencide etmeden dağıtmaya özen gösterilmelidir.” dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan'ın, alışveriş profili yönünden diğer aylara göre farklılık gösterdiğini, normal zamanda yemek öğünlerini çok daha mütevazi geçiştiren vatandaşların, Ramazan ayında aileleriyle birlikte oturdukları iftar sofralarının göz ve gönül doyurucu olmasını arzu ettiklerini, bu nedenle harcamaları daha çok gıda ağırlıklı yaptıklarını vurguladı. Palandöken, “Bu nedenle gıda sektöründe faaliyet gösteren esnafımız Ramazan ayında alışveriş yönünden yüzde 30 daha fazla hareketlilik ve dinamizm yaşıyor. Bu da piyasaya 3-4 milyar lira daha fazla paranın girmesi demektir. Başta bakkal, manav, pastacı, baklavacı, fırıncı, yufkacı, şarküteri esnafımız olmak üzere gıda sektöründe faaliyet gösteren meslektaşlarımıza Ramazan ayı can suyu olacaktır. Siftahsız dükkân kapatan esnafımız için Ramazan ayı işlerin açıldığı, borçların ödendiği en hayırlı aylardandır.” diye konuştu.

“ESNAFIMIZDA FİYATLAR ARTMADI”

Ramazan ayının başlamasına az bir süre kala ortalığın zam haberlerinden geçilmediğini söyleyen Palandöken, “Vatandaşımız fiyatları takip etsin, esnafımızda fiyat artışı yok. Fiyatları artıranlardan da alışveriş yapmasın. Özellikle büyük bir rekabet içine giren marketlerin açıkladığı Ramazan paketi fiyatlarına, sattığı ürünlerin kalitesi ve evsafına dikkat edilsin.” dedi.

“DENETİM ARTIRILMALI”

Piyasada mevzuata aykırı üretilen, sağlıksız ürünlerin tüketiciye ulaşmasının önlenmesi için Sağlık Bakanlığı ekiplerinin, zabıta müdürlüklerinin denetimlerini sıklaştırmalarını beklediklerini vurgulayan Palandöken, “Merdiven altı dökme, arabaların arkasında açıkta, etiketsiz satılan tatlı çeşitleri, unlu mamuller, et ve et ürünleri kesinlikle alınmamalıdır. Aldığınız her ürünün son kullanma tarihine iyi bakılmalıdır.” diye uyardı.

CİHAN

Yorumlar