Özmen: KOBİ'lerin yüzde 90'ında bilişim teknolojilerini bilen bir kişi yok

Microsoft Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye'de istihdamın yüzde 90'ının bulunduğu KOBİ'lerin yüzde 90'ında bilişim teknolojilerini bilen bir kişi bulunmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Özmen: KOBİ'lerin yüzde 90'ında bilişim teknolojilerini bilen bir kişi yok

Microsoft Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye'de istihdamın yüzde 90'ının bulunduğu KOBİ'lerin yüzde 90'ında bilişim teknolojilerini bilen bir kişi bulunmadığını söyledi. Özmen, "KOBİ'ler sağdan soldan duydukları bilgilerle hareket ediyorlar. Bunu çözebildiğimiz zaman ülke olarak teknoloji atlaması yapabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliğiyle bu yıl üçüncü defa düzenlenen 'Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin birinci gün son oturumunda 'Digital Şirket: Yarının Şirketleri Nasıl Yönetilecek?' konusu ele alındı. Moderatörlüğünü Atos Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Orhan Akbulut'un yaptığı oturuma, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, MUBI Kurucu ve CEO’su Efe Çakarel, Delivering Happiness İspanya CEO'su Carlos Pierra Serra, CarrefourSA CEO’su Mehmet T. Nane ve Microsoft Genel Müdürü Tamer Özmen konuşmacı olarak katıldı.

Microsoft Genel Müdürü Tamer Özmen, son 15 yıldan bu yana teknolojide devrim yaşandığını dile getirdi. Şirket olarak, Bulut sisteminden sonra mobiliteye önem verdiklerini belirten Özmen, müşterilerin mobiliteyi nasıl kullandığıyla ilgilendiklerini kaydetti. Üçüncü konu olarak büyük veri denilen konu olduğunu vurgulayan Özmen, milyonlarca insanın milyarlarca yerden devamlı veri ürettiğini hatırlatarak, şirketlerin bunları değerlendirmesi gerektiğini aksi halde rakiplerinin gerisinde kalacağını dile getirdi. Dördüncü konunun sosyal olduğuna dikkat çeken Özmen, şöyle konuştu:

"Sosyal medya, sosyal ağlar, bunları kullanarak müşterilerinize nasıl ulaşıyorsunuz. Biz müşterilerle çalışırken, bu dört trendte neredesiniz diye soruyoruz. Şirketinizi tamamen buluta taşıdınız mı? Şirketiniz gerçekten mobiliteyi kullanıyor mu? Büyük veriyi nasıl kullanıyor? Sosyal medyayı nasıl kullanıyorsunuz? Eğer bunların hepsiyle şirket bunları tamamen adapte etmediyse, gerçekten oturup düşmesi lazım. Çünkü 5 sene sonra, 10 sene sonra hiç farkında olmadığınız bir teknikle karşılaşıp, şirketinizin geleceğini kaybetme şansınız var."

KOBİ'lerde durumun biraz daha vahim olduğunun altını çizen Özmen, şöyle devam etti: "Ekonomiye çok katkısı olan bir grup. Çalışanların yüzde 90'ı KOBİ'lerde çalışıyor. KOBİ'lerin yüzde 90'ında bilişim teknolojilerini bilen bir kişi yok. KOBİ'ler sağdan soldan duydukları bilgilerle hareket ediyorlar. Bunu çözebildiğimiz zaman ülke olarak teknoloji atlaması yapabileceğimizi düşünüyorum." CİHAN

Yorumlar