Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda Yatağan pazarlığı yapılacak

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait maden sahalarının işletme hakkı verilmesi nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılacak. Ankara özelleştirmeye karşı yaklaşık 3 aydır eylem yapan bir grup Yatağan işçisi ile birlikte...

Google Haberlere Abone ol
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda Yatağan pazarlığı yapılacak

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye ait maden sahalarının işletme hakkı verilmesi nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılacak. Ankara özelleştirmeye karşı yaklaşık 3 aydır eylem yapan bir grup Yatağan işçisi ile birlikte kalabalık topluluğun pazarlık görüşmeleri sürerken ÖİB önünde eylem yapacağı belirtildi.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda saat 16.30’da yapılacak ihalede; Yatağan Termik Santrali, Güney Ege Linyitleri İşletmesi (GELİ) tarafından kullanılan taşınırlar, Yatağan Termik Santrali tarafından kullanılan taşınmazlar, GELİ’nin üzerinde bulunduğu taşınmazlar ve GELİ tarafından kullanılan ‘varlık satışı’ yöntemi ile ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının ‘işletme hakkının verilmesi’ yöntemi ile taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirilecek.

CİHAN

Yorumlar