Özel sektöre et ithalatında vergi engeli

Canlı hayvan ithalatında gümrük vergisi sıfırlanırken, özel sektörün yaptığı ithalat için gümrük vergileri arttırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Özel sektöre et ithalatında vergi engeli
Et ve Süt Kurumunun canlı hayvan ithalatında 400 bin besilik sığır için gümrük vergisi sıfırlanırken, özel sektör tarafından yapılan ithalat için gümrük vergileri yüzde 15'ten yüzde 60'a çıkarıldı.

Et ve Süt Kurumunun (ESK) canlı hayvan ithalatında 400 bin besilik sığır içingümrük vergisi sıfırlanırken, özel sektör tarafından yapılan ithalat için gümrük vergileri yüzde 15'ten yüzde 60'a çıkarıldı.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere ESK tarafından yapılacak 400 bin besilik sığır ithalatı için gümrük vergisi sıfırlandı. Bunun yanı sıra Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) canlı hayvan ithalatında kullanılmak üzere yüzde sıfır gümrük vergili 150 bin damızlık sığır için tarife kontenjanı açıldı. Ayrıca ESK ve TİGEM'in 20 bin canlı koyun ve keçi ithalatı için gümrük vergisi sıfıra indirildi.

Özel sektöre yönelik de Resmi Gazete'de yayımlanan ve 60 gün sonra yürürlüğe girecek Bakanlar Kurulu kararı ile sıfır olan damızlık sığır gümrük vergisi yüzde 7,8’e, besilik sığır gümrük vergisi de yüzde 15’ten yüzde 60’a çıkarıldı. Kasaplık, besilik ve damızlık koyun ve keçi ithalatında ise gümrük vergisi alınmamaya devam edilecek.

Yorumlar