Özbek asıllı Rus milyarder Osmanov ABD’deki yatırımlarını Çin’e kaydırıyor

Rusya’nın en zenginleri arasında gösterilen Özbek asıllı milyarder işadamı Alişer Osmanov, son Krım gerginliğinin ardından ABD’deki yatırımlarını Çin’e kaydırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Özbek asıllı Rus milyarder Osmanov ABD’deki yatırımlarını Çin’e kaydırıyor

Rusya’nın en zenginleri arasında gösterilen Özbek asıllı milyarder işadamı Alişer Osmanov, son Krım gerginliğinin ardından ABD’deki yatırımlarını Çin’e kaydırıyor. Osmanov’un ABD’ki hisselerini satmaya başladığı bildirildi. Osmanov’un Apple ve Facebook’taki hisselerini sattığı belirtildi. Konuyla ilgili Özbekistan basınında yer alan haberde, Osmanov’un elindeki parasal varlığını Çin’de internet ve teknolojiy işleriyle ilgilen şirketlere aktardığı kaydedildi.

Apple’de 100 milyon dolarlık hissesi bulunan Osmanov, 105 milyar dolar değer biçilen Facebook’ta ise yüzde 10'luk bir hisseye sahip.

1953’te Özbekistan’ın Nemengan vilayetinin Çüst ilçesinde dünyaya gelen 61 yaşındaki Osmanov’un mal varlığı 18 ile 20 milyar dolar arasında değiştiği belirtiliyor. Osmanov’un ayrıca Londra'nın ünlü ekibi Arsenal'e de yüzde 27'lik ortaklığı bulunuyor.
CİHAN

Yorumlar