Öz sermayeyle köye 5 milyon TL değerinde tesis kurdu, Ülker’e süt satıyor

Afyonkarahisar’da 5 milyon liraya köye kurduğu modern çiftlikle bölgesindeki 10 köyün çiftçisine gelir kapısı sağlayan genç girişimci, el değmeden ürettiği sütü de Ülker’e satıyor. Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinde 280 bin...

Google Haberlere Abone ol
Öz sermayeyle köye 5 milyon TL değerinde tesis kurdu, Ülker’e süt satıyor

Afyonkarahisar’da 5 milyon liraya köye kurduğu modern çiftlikle bölgesindeki 10 köyün çiftçisine gelir kapısı sağlayan genç girişimci, el değmeden ürettiği sütü de Ülker’e satıyor.

Afyonkarahisar-Kütahya karayolu üzerinde 280 bin metrekare açık, 40 bin metrekare kapalı alan olmak üzerine kurulan modern çiftlikte 200 inek ile günlük 2,5 ton süt üretimi yapılıyor. 10 kişinin istihdam edildiği çiftlikte, hayvan yemi ve küspesinin büyük bir kısmı çevredeki 10 köyden sağlanıyor. İşletme sahibi Muhittin Özsu, öz sermayeyle 5 milyon liraya kurdukları çiftlik yatırımını yıllardır hayal ettiğini söyledi. Özsu, 280 bin metrekarelik alanın 40 bin metrekaresinin hayvan barınağı olarak kullanıldığını, 240 bin metrekaresinin de hayvan yemi olan yonca ekildiğini belirtti. Özsu, buranın dışında ayrıca 600 bin metrekarelik tarım yaptıkları bir alanla birlikte toplamda 840 bin metrekarelik bir arazide tarım yaptıklarını, hayvanları için 4 çeşit yem bitkisi yetiştirdiklerini anlattı. Özsu, “Günlük 2,5 tonluk bir süt üretimi gerçekleştiriyoruz. Sütümüzü büyük süt ve süt ürünleri üretimi yapan firmalara veriyoruz. Şu anda Ülker ile çalışıyoruz. Bir kısmıyla da günlük yoğurt, tereyağı ve peynir üretimi yapıyoruz. Çiftliğimizde 10 kişi çalışıyor. Dolaylı yoldan ise 10 köyün çiftçisine gelir sağlıyoruz. Eskiden bu bölgenin çiftçileri saman ve diğer hayvan yemlerini satamıyorlardı. Satsalar bile para etmiyordu. Ama biz şimdi bu 10 köyün çiftçisinin bütün hayvan yemini alıyor ve değerlendiriyoruz.” dedi.

“KALİTELİ BİR SÜT ÜRETİMİ YAPIYORUZ”

Özsu, yatırımda tamamen kendi öz kaynaklarını kullandıklarını, herhangi bir hibe projesinden faydalanmadıklarını belirtti. Çiftlik yatırımıyla ilgili kısa vadede hedeflerinin 200 olan mevcut hayvan sayısını artırarak bin sağman hayvana çıkarmak olduğunu ifade eden Özsu, “Orta vadede hedefimiz ise kendimize ait süt ürünleri işleyen bir tesis kurmak. Bu tesiste kendi markamızla üretim yaparak daha fazla kişiye ekmek kapısı olmak istiyoruz. Son hedefimiz ise ürünlerimizle marka olmak.” diye konuştu.

Muhittin Özsu, çiftlikte bilgisayarlı otomasyon sistemi kurduklarını ve günlük süt üretiminin sağlıklı ve güvenilir şartlarda el değmeden yapıldığını anlattı. Özsu, şunları söyledi: “Çok kaliteli bir sütümüz var. Dijital, bilgisayarlı otomasyon sistemi ile süt sağımı yapıyoruz. Örneğin hasta ya da antibiyotik verilen bir hayvanın sütünü kesinlikle kullanmıyoruz. Sütümüzün yağ oranı 4,2’dir. Bu da kaliteli süt standartlarının üstünde. Sütümüze hiçbir katkı maddesi kullanmıyoruz. Modern tanklarda toplanan sütümüz 4,5 derecede muhafaza edildiği için kesinlikle bakteri üretimi olmuyor ve bu yüzden de büyük süt ve süt üretimi yapan firmalar sütümüzü tercih ediyor.”

Özsu, son olarak çiftlik yakınlarında bir restoran açtıklarını ve burada da ‘Tarımdan Sofraya’ anlayışı ile tamamen organik, doğal gıdaları tüketicilerinin beğenisine sunacaklarını dile getirdi. CİHAN

Yorumlar