'ÖTV zammı ve dövizin yükselmesi otomobilde talebi azaltıyor'

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Satış Direktörü Selim Okutur, döviz kurlarındaki artışın ardından yapılan ÖTV zammının fiyatlara maliyetleri etkilediğini, bunun talebi azaltacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'ÖTV zammı ve dövizin yükselmesi otomobilde talebi azaltıyor'

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Satış Direktörü Selim Okutur, döviz kurlarındaki artışın ardından yapılan ÖTV zammının fiyatlara maliyetleri etkilediğini, bunun talebi azaltacağını söyledi. Toyota’nın Auris Touring Sports ve yeni Corolla modelleri, Denizli Toyota Plaza Yarımca’da düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, Toyota Plaza Yarımca Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yarımca da katıldı.

Burada konuşan Satış Direktör Okutur, ÖTV zammı ve kur artışının satışlara yansıyıp yansımayacağı hakkındaki bir soruya, “Hükümetin isteği, talebi kısmak ve cari açığı azaltmaktı. Talep azalacaktır. Bu konuda çeşitli faktörler de vardır. Örneğin kredi kullanımına getirilen sınırlamalar da etkileyecektir sektörü. Hızlı döviz artışı da maalesef maliyetleri etkilemiş durumda. Bunlar da talebi etkileyecek diye düşünüyorum.” şeklinde cevap verdi.

Toyota’nın yeniliklerin markası olduğunu ve 2013 yılında satışlarının 38 bin 443 adete ulaştığını belirten Okutur, 2012 yılının ardından 2013'te de 9 milyon 980 bin adetle dünyanın en çok satan otomobil markası olduğunu ifade ederek, “2014 yılında tüm dünyada 10 milyon adet otomobil satışını gerçekleştiren ilk otomobil markası olmayı hedefliyoruz.” dedi. Toyota’nın Interbrand’in "Dünyanın En Değerli Markaları” araştırmasının otomobil kategorisinde 35 milyar 346 milyon dolar marka değeriyle liderliğini 2013 yılında da koruduğunu aktaran Okutur, “Toyota, hibrit teknolojisine sahip 6 milyonu aşan araç satışıyla da tüm rakiplerini geride bırakarak, üç yıl üst üste dünya genelinde ‘En İyi Küresel Yeşil Marka’ olmayı başardı.” diye konuştu. Yönetim Kurulu Başkanı Yarımca ise 2002 yılından bu yana 2 bin 500 metrekarelik kapalı alanı ve 670 metrekarelik teşhir mağazasıyla toplam 4 bin metrekarelik alanda, Toyota’nın Türkiye’deki ilklerinden olan 3S plaza konsepti servis e yedek parça servisiyle hizmet verdiklerini anlattı. CİHAN

Yorumlar