Otomotiv yakıtı satışı yüzde 0,3 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Perakende Satış Hacim Endeksi, 2013 Aralık ayı verilerini yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Otomotiv yakıtı satışı yüzde 0,3 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Perakende Satış Hacim Endeksi, 2013 Aralık ayı verilerini yayımladı. Buna göre otomotiv yakıtı satışları bir önceki aya oranla yüzde 0,3 azaldı. Perakende satış hacmi bir önceki aya onahya yüzde 0,3 azaldı.

Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 3,2 azalış, gıda dışı satışlar-otomotiv yakıtı hariç- yüzde 1,3 artış kaydetti.

Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 artış elde etti. Bu dönemde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2, gıda dışı satışlar yüzde 6 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,6 arttı.

PERAKENDE CİRO BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 1 AZALDI

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde bir oranında azaldı. Aynı dilimde gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,4, gıda dışı satışlar yüzde 0,7 azalırken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 2,2 arttı.

Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 oranında arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 11, gıda dışı satışlar yüzde 8,2 ve otomotiv yakıtı satışları yüzde 11 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2013 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış perakende satış hacmi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,4 artarken, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4,1 oranında arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2013 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış perakende ciro ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,2 oranında artarken, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 9,7 oranında arttı.
CİHAN

Yorumlar