Otomotiv sektörüne gümrükte kolaylık

Motorlu kara taşıtı imalatçısı firmaların, motorlu kara taşıtı imalatında kullanılmaya mahsus telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının serbest dolaşıma giriş işlemlerini, eşyanın geldiği gümrük müdürlüklerinden gerçekleştirebilmelerine imkan ta.

Google Haberlere Abone ol
Otomotiv sektörüne gümrükte kolaylık

Motorlu kara taşıtı imalatçısı firmaların, motorlu kara taşıtı imalatında kullanılmaya mahsus telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının serbest dolaşıma giriş işlemlerini, eşyanın geldiği gümrük müdürlüklerinden gerçekleştirebilmelerine imkan tanındı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ‘Gümrük Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair 112 Seri No.lu Tebliği’n bugün Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi. Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının serbest dolaşıma giriş işlemlerini gerçekleştirmeye yetkili gümrük idarelerinin, 28 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri’nin) çerçevesinde belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, “Söz konusu tebliğde yapılan değişiklik ile motorlu kara taşıtı imalatçısı firmaların, motorlu kara taşıtı imalatında kullanılmaya mahsus telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının serbest dolaşıma giriş işlemlerini, eşyanın geldiği gümrük müdürlüklerinden gerçekleştirebilmelerine imkan tanınmıştır. Bu düzenleme sayesinde; otomotiv sektöründe faaliyet gösteren imalatçı firmaların, gümrük işlemlerini daha kolay ve daha hızlı bir biçimde tamamlamalarına ve işlem maliyetlerinin düşürülmesine katkıda bulunulmuş; bu suretle üretim süreçlerinde kolaylık sağlanmıştır.” denildi.
CİHAN

Yorumlar