Otokar, 15 bininci Sultan'ı banttan indirdi

Otokar, küçük otobüs sınıfında tasarladığı Sultan modelinin 15 binincisini üretim bandından indirdi.

Google Haberlere Abone ol
Otokar, 15 bininci Sultan'ı banttan indirdi

Otokar, küçük otobüs sınıfında tasarladığı Sultan modelinin 15 binincisini üretim bandından indirdi.

Otokar, 15 bininci Sultan aracını ürettim hattından çıkardı. Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki fabrikada düzenlenen banttan çıkış töreninde konuşan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, 1967 yılında Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk küçük otobüsünü üreten şirket olarak küçük otobüs üretimine döndükleri 2002 yılından bugüne kadar 15 bin adet Sultan ürettiklerini söyledi. 2002 yılında pazara girdikleri sene pazarın ikincisi olduklarını kaydeden Alptekin; "Lider olmak zor ama liderliği tutmak çok daha zor bir iş. Son 6 yıldır Otokar olarak Türkiye'nin en çok satılan küçük otobüs markası olarak yer almaktayız. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen, Türk işçisi tarafından üretilen, Türk sermayesi ile ürettiğimiz Sultan otobüsümüz 12 yıldır Türkiye'de Samsun'dan İzmir'e, Erzurum'dan Antalya'ya Türkiye'nin dört bir yanında hizmet vermektedir. Aynı zamanda ihraç pazarlamada Navigo ismiyle sattığımız Sultan isimli aracımızda Avrupa'da İtalya, İspanya, Fransa ve Almanya gibi Avrupa'nın önemli büyük ülkelerinde binlerce yolcuyu taşımaktadır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından 15 bininci sultan aracı ürettim hattından çıktı.

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, basın mensuplarıyla üretim alanlarını ve Ar-Ge merkezini gezdi. Bu sırada yaptığı açıklamada Akgül, 57 adet Kent ve 60 adet Doruk aracı sattıklarını, Kent araçlarının seçimlere yetişeceğini ifade etti.

Avrupa ile birlikte Türkiye'de satışına başlayacakları kısa mesafede yolcu taşıyacak şekilde tasarlanan koltuk tipli yeni kent modeli hakkında bilgi veren Akgül, şunları söyledi: "Yeni belediye kanunu ile birlikte belediye sınırları genişledi. Belediyeler il sınırlarının her yerinden toplu taşıma yapmak zorunda. En ufak köyden bile şehir merkezine adam taşımak zorundalar. Bu bizim normal belediye otobüslerine yapılacak bir şey değil. Belki 100 kilometreden yolcu taşıyacaklar. Şehirlerarası yollara çıkacaklar. Bu aracımız bol koltuklu. Ama aksesuar olarak arındırılmış. tamamen toplu taşımaya yönelik bir araç. Bunu biz aslında geçen seneye devlete satmaya başladık. Bu yıl yoğunluk olarak belediyelere tanıtımına başlıyoruz."
CİHAN

Yorumlar