Osmanlı Halk Pazarı açılış töreni

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Esnaf ve sanatkarların finansman sıkıntılarının giderilmesi gibi bir çok alanda çeşitli çalışmalar yapıyoruz" - "Sizler vatanımız için katma değer üretirken, bizler de Bakanlık olarak aktif, güçlü ve girişimci esnafın sayısını artırmak için sürdürülebilir, yönetilebilir ve verimli bir ticari hayat kurmak üzere çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı Halk Pazarı açılış töreni

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnaf ve sanatkarların sorunlarının giderilmesi noktasında çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Sizler vatanımız için katma değer üretirken, bizler de Bakanlık olarak aktif, güçlü ve girişimci esnafın sayısını artırmak için sürdürülebilir, yönetilebilir ve verimli bir ticari hayat kurmak üzere çalışıyoruz." dedi.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde 20 Aralık'ta elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen ve daha sonra yeniden inşa edilen Osmanlı Halk Pazarı, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, ülkede yaklaşık 1,6 milyon esnaf ve sanatkar bulunduğunu ifade ederek, bunların sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin geliştirilmesiyle, rekabet güçlerinin artırılmasının bakanlıklarının temel görevleri arasında olduğunu söyledi.

Bu kapsamda esnaf ve sanatkarların finansman sıkıntılarının giderilmesi gibi bir çok alanda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Sizler vatanımız için katma değer üretirken, bizler de bakanlık olarak aktif, güçlü ve girişimci esnafın sayısını artırmak için sürdürülebilir, yönetilebilir ve verimli bir ticari hayat kurmak üzere çalışıyoruz. Esnaf ve sanatkarlar nasıl ki ülkemizin bacasını tüttürüyor, biz de onların bacası tütsün diye şimdiye dek eşine rastlanmamış destekler veriyoruz. Esnafımızın faaliyetlerini kolaylaştırmak için sadece kredi desteği değil, her zaman onların yanında olduk."


Yorumlar