Orkide, Turquality programına dahil oldu

Orkide, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality’ye dahil oldu.

Google Haberlere Abone ol
Orkide, Turquality programına dahil oldu

Orkide, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality’ye dahil oldu. Türkiye’nin önde gelen sıvı yağ markalarından Orkide, Ekonomi Bakanlığı tarafından sürdürülen programa dahil olarak küresel marka olma yolunda önemli bir adım attı. Turquality, Türkiye’de rekabet avantajını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmaların, uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilmeleri amacıyla oluşturulan destek platformu. Proje kapsamına aldığı firmalar arasına Orkide de katıldı. Turquality tekstil, hazır giyim, otomotiv, elektronik, gıda gibi rekabet şansı yüksek sektörlerden marka oluşturma potansiyeli olan firmaları belirleyerek destek platformu çerçevesinde katkı sağlıyor.

Programa dahil olarak küresel markalaşma yolunda önemli bir adım attıklarını belirten Küçükbay A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, “Günümüzde gittikçe ağırlaşan rekabet koşulları ve değişen tüketim kalıpları, uluslararası arenada yer almak isteyen şirketleri daha fazla katma değer ve daha fazla pazar payı anlamına gelen güçlü markalar yaratmaya teşvik ediyor. Ekonomi Bakanlığımız'ın bu anlayış doğrultusunda başlattığı Turquality programı çok önemli bir oluşum. Turquality’nin küresel pazarda rekabet gücü yüksek markalar yaratmaya yönelik değerli çalışmaları, ülkemizin geleceğinde önemli gelişmeleri beraberinde getirecek. Orkide olarak böyle etkin bir çalışmanın içinde yer almaktan kıvanç duyuyoruz.” dedi.

İstihdam ve ihracatta büyük aşama kaydedilecek Turquality gibi ülkenin 2023 hedeflerine ulaşmasına hizmet eden her çalışmanın içinde bulunmayı, hem vatandaşlık hem de kurum sorumluluğu olarak gördüklerini dile getiren Küçükbay, “Bu hedefler doğrultusunda oluşturulan ortak akılla eminim daha hızlı yol katedilecek. Güçlü Türk markalarıyla refah toplumlarının temelinde yatan üretimde kalite, istihdam ve ihracatta önemli aşamalar kaydedilecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar