Orkide, kadın istihdamında Türkiye’nin 10 puan önünde

Yağ sanayinden inşaata, eğitimden medyaya farklı sektörlerde gerçekleştirdiği faaliyetlerinde bin kişilik istihdam kapasitesine ulaşan Küçükbay Grup, kadın istihdamında Türkiye ortalamasının 10 puan üzerine çıktı. Küçükbay Grup A.Ş.,...

Google Haberlere Abone ol
Orkide, kadın istihdamında Türkiye’nin 10 puan önünde

Yağ sanayinden inşaata, eğitimden medyaya farklı sektörlerde gerçekleştirdiği faaliyetlerinde bin kişilik istihdam kapasitesine ulaşan Küçükbay Grup, kadın istihdamında Türkiye ortalamasının 10 puan üzerine çıktı. Küçükbay Grup A.Ş., yaptığı yatırımlarla üretim, ihracat ve istihdamda ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen gün ileriye taşımayı hedefliyor.

    Kadın istihdamının desteklenmesiyle bu katkının daha yüksek olacağı fikrini benimsediklerini belirten Küçükbay Grup Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Yılmaz Küçükbay, kadın istihdamının desteklenmesini ülke ekonomisinin gelişimi adına çok önemli bulduklarını vurguladı. Türkiye’yi dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine taşıyacak temel adımlardan birinin, kadın istihdamı ve kadın girişimciliği olduğunu ifade eden Küçükbay, “Bugün Türkiye’de kadın istihdam oranı yüzde 30. Eğer kadın istihdamını yüzde 50’ye yükseltip gelişmiş ülkelerin ortalamasına yaklaşabilirsek, bu alanda çok önemli bir fırsat yakalamış olacağız. Bu dönüşüm, bizi daha yüksek refah düzeyine taşıyacak bir anahtar olacaktır.” dedi.

    İDARİ KADROLARININ YÜZDE 65’İ KADIN

    Son dönemlerde kadın istihdamına yönelik önemli çalışmalar yapıldığına ve farkındalık kazanıldığına dikkat çeken Birsen Yılmaz Küçükbay, grubun idari kadrolarının yüzde 65’ini kadınların oluşturduğunu, bunun diğer kuruluşlara da örnek teşkil etmesini istediklerini ifade etti. Küçükbay Yağ San. A.Ş., Reka Bitkisel Yağlar A.Ş., Papix Plastik A.Ş., Kanal 35 Televizyonu, Liman Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Egeden Tarım Ürünleri A.Ş., İzmir Ticaret Merkezi A.Ş., Hakbay Gıda Ambalaj, Salhane Emlak A.Ş. olmak üzere Küçükbay Grup şirketlerinde yaklaşık bin kişi çalışıyor. Bu sayının yüzde 40’ını kadın çalışanların oluşturduğunu aktaran Küçükbay, bu oranla Türkiye ortalamasının üzerine yer almaktan mutluluk duyduklarını da dile getirdi.

    ÇALIŞANLARIN YÜZDE 40’I KADIN

    Küçükbay, araştırmaların kadın çalışanların erkeklere oranla takım çalışması, kaliteli iş yapma becerisinin daha önde olduğunu gösterdiğini belirterek, şöyle devam etti: “Duygusal zekaları kadının iş hayatındaki katma değerini artırıyor. Kadın gerek gündelik gerekse iş hayatında birkaç konuyla aynı anda ilgilenebildiği için kendisine ve işine artı değer sağlıyor. Kadınların iş takibi ve verilen sözü yerine getirme kabiliyetinin daha gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Tüm bu becerilerini eğitimle de destekleyen kadınlarımız iş hayatı için büyük bir kazanım.”

    Birsen Yılmaz Küçükbay, gerek ülke gerekse kurumsal olarak ilerlemede kadınların iş yaşamındaki etkilerinin artmasının birçok yarar sağladığını da sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar