Orhan Bahçe: Cihan Sendikalarının varlığı millete yeni bir hizmet kapısı

Cihan Sendikalar Konfederasyonu ve Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, konfederasyon üyesi 10 sendika genel başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Cihan Sendikalar Konfederasyonu çatısı altında bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Orhan Bahçe: Cihan Sendikalarının varlığı millete yeni bir hizmet kapısı

Cihan Sendikalar Konfederasyonu ve Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, konfederasyon üyesi 10 sendika genel başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Cihan Sendikalar Konfederasyonu çatısı altında bir araya gelen Aktif Eğitimciler Sendikası ve Ufuk sendikalarının varlığının üyelerine ve topyekûn millete yeni bir hizmet kapısı olduğunu anlatan Bahçe, "Cihan Sendikalar Konfederasyonu'na üye sendikaların üst yöneticileri olarak toplum sizden alanınızla ilgili yeni hizmetler ve alanınızda karşılaştığınız problemlerin çözümüne yönelik projeler bekliyor." dedi.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu'na (Cihan-Kon) üye sendikaların yöneticileri iftarda buluştu. Ankara’da verilen iftar yemeğine Cihan-Kon’a üye Aktif Eğitim-Sen, Ufuk Sağlık-Sen, Ufuk Büro-Sen, Ufuk Yerel-Sen, Ufuk Haber-Sen, Ufuk Kültür-Sen, Ufuk Bayındır-Sen, Ufuk Ulaştırma-Sen, Ufuk Tarım Orman-Sen, Ufuk Enerji-Sen genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. İftar programına onur konuğu olarak Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Vedat Öztürk ve Aksiyon İş’e bağlı sendikaların genel başkanları da katıldı.

Cihan Sendikalar Konfederasyonu'na üye sendikaların yöneticilerine verilen iftar yemeğinde konuşan Genel Başkan Osman Bahçe, konfederasyona üye sendikalar hakkında bilgi verdikten sonra yapılan işin önemini vurgulayan açıklamalarda bulundu.

"EVRENSEL VE DİNİ DEĞERLERDEKİ SENDİKACILIK REHBERİNİZ OLSUN"

Sendikacılık sektörüne kısa bir süre önce girdiklerini kaydeden Bahçe, "Ancak on yıllar boyunca sendikacılık yapan sendikalardan ve sendika yöneticilerinden daha yüksek bir motivasyona sahibiz. Kısa süre içerisinde yaptığımız ve yapacağımız faaliyetlerle bu sektörde farkları ve farklılıklarımızı bütün kamuoyuna hissettireceğiz." dedi. Cihan Sendikalar Konfederasyonu çatısı altında bir araya gelen Aktif Eğitimciler Sendikası ve Ufuk sendikalarının varlığının üyelerine ve topyekûn millete yeni bir hizmet kapısı olduğunu anlatan Bahçe, "Cihan Sendikalar Konfederasyonuna üye sendikaların üst yöneticileri olarak toplum sizden alanınızla ilgili yeni hizmetler ve alanınızda karşılaştığınız problemlerin çözümüne yönelik projeler bekliyor." diye konuştu.

On yıllar boyunca sendikacılık yapanlardan farklı bir sendikacılık yapacaklarını ve bu sendikacılık anlayışının gösterilen gayretler sonrasında kısa süre içerisinde meyvelerini vereceğini ifade eden Bahçe, "Şu an itibariyle genel kurullarını yeni yapan sendikalar olarak üye sayılarımıza baktığımızda çok küçük rakamlarla karşılaşabilirsiniz ancak bu heyet kendisine verilen görevi, bilimsel, vicdani, ahlaki ve evrensel hukuk ilkelerinin gerekliliklerine riayet ederek yerine getirmesi durumunda bir dört yıl sonra Allah’ın izni ve inayetiyle bayrağı bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza bırakırken üye sayılarınızın çok yüksek rakamlara ulaşacağını göreceksiniz. Çünkü sizin sahip olduğunuz evrensel değerler ile ulusal ve uluslararası arenada alanınızda göstermiş olduğunuz başarılar bunun göstergesidir. Sahip olduğunuz kültürel ve dini değerlerde sendikacılığı nasıl yapacağınızın örnekleri mevcuttur. Değerlerimizdeki örnekleri özümseyerek yapacağınız faaliyetlerde rehber edindiğinizde ve değerlerinizin çizdiği çizgiden ayrılmadığınızda başarı kendiliğinden gelecektir." şeklinde konuştu.

Bahçe, sendika yöneticileri olarak sahip olunan değerlerin güzelliklerini bütün paydaşlarla paylaşılmasında gayret ve himmetlerin esirgenmemesi ve gönüllere girerek faaliyetlere ivme kazandırılması gerektiği yönündeki dilek ve temennileriyle konuşmasını tamamladı.

CİHAN

Yorumlar