Orakçıoğlu’ndan ‘Damat’ için kozmetik süprizi

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (THKİB) Başkanlar Kurulu Başkanı ve ORKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Damat-Tween’in kozmetik sektörüne girebileceğinin...

Google Haberlere Abone ol
Orakçıoğlu’ndan ‘Damat’ için kozmetik süprizi

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (THKİB) Başkanlar Kurulu Başkanı ve ORKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Damat-Tween’in kozmetik sektörüne girebileceğinin ipuçlarını verdi. Orakçıoğlu, kozmetik sektörünün erkeklerin önemli bir ihtiyacı haline geldiğini söyledi.

Orakçıoğlu, ZirveFest 2014 kapsamında Zirve Üniversitesi öğrencileriyle söyleşide buluştu. Sadece bir ürünü satma hedefleri olmadığını aktaran Orakçıoğlu, “Konsept ürünler satıyoruz, stil danışmanlığı yapıyoruz. Müşterilerimize statü satıyoruz.” ifadelerini kullandı. Damat markasının hikayesini öğrencilerle paylaşan Orakçıoğlu, önemli girişimcilik notları verdi. Markanın başarısında çok kültürlü bakış açısının önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Orakçıoğlu, “Dünya artık tek kutuplu kültürleri kabul etmiyor. Bizler de hem Batılıyız hem Doğulu. Dünyanın her yerindeki insanı anlıyoruz. Kebap da seviyoruz krep de yiyoruz. Dünya markası olabilmemizin altında bu çok kültürlülük yatıyor.” dedi. ‘Markaların sürdürülebilir olması için kurumsallaşmanın önemine dikkat çeken Orakçıoğlu, “Ben bizim grupta çalışan yüksek maaş alan bir çalışanım, diğer çalışanlarımızdan tek farkım maaşım.” diyerek, Damat markasında ulaştıkları kurumsal yapıya dikkat çekti.

“MARKA STRATEJİMİZ EN İYİYİ EN UYGUN FİYATA SATMAK”

Marka stratejilerinin 'en iyiyi en uygun fiyata satmak' olduğunu söyleyen Orakçıoğlu, “Kaliteli ürün ucuz olmaz. Kimse böyle bir hayal dünyasında yaşamasın. Biz sektörün nabzını tutarak, ürettiğimiz kaliteli ürünleri en uygun fiyatla müşteriye sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. ‘Kadın giyim sektörüne girmeyi düşünüyor musunuz?’ sorusunu da cevaplayan Orakçıoğlu, “Kendi segmentimizde yapacağımız daha çok işimiz var. Sadece giyim olarak düşünmüyoruz, erkeklerin günümüzde önemli bir ihtiyacı haline gelen kozmetik sektörü var mesela.” şeklinde konuştu.

Zirve Üniversitesi’nde olmaktan çok keyif aldığını da söyleyen Orakçıoğlu, “5 yıl önce kurulan Zirve Üniversitesi’nin bu yıl Türkiye çapında ismini duyurduğunu görüyorum. Gaziantep’in girişimcilik ruhu iş dünyasına örnek oluşturuyor. Buradaki gelişmiş sanayi ve iş alanları Zirve Üniversitesi öğrencileri için önemli bir avantaj. Eğitim hayatımız içerisinde pratik deneyimler kazanmak iş dünyasında başarıyı getiriyor.” diye konuştu.

Söyleşiye; Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Genel Sekreteri İhsan Palta, Royal Halı ve Pierre Cardin Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Cihan Dağcı ve öğrenciler katıldı.

CİHAN

Yorumlar