Onur Air'den Çanakkale-İstanbul seferleri

- Onur Air Genel Müdürü Tosun: - "1 Kasım itibariyle Çanakkale ve İstanbul arasındaki havayolu seferlerine başlayıp ülkemizin iki güzel kenti arasındaki havayolu bağlantısını sağlamış olacağız" - "Seferlerimiz 20 Kasım'a kadar haftanın 4 günü, 20 Kasım itibariyle ise haftanın 7 günü yapılacak. Seferler Çanakkale'den sabah 07.10'da, İstanbul'dan ise 23.20'de gerçekleşecek"

Google Haberlere Abone ol
Onur Air'den Çanakkale-İstanbul seferleri

ÇANAKKALE (AA) - Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, 1 Kasım itibariyle İstanbul ve Çanakkale arasında seferlere başlayacaklarını söyledi.

Tosun, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Çanakkale'nin kendi markası olan GESTAŞ ile Onur Air arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla Çanakkale ile İstanbul'u havayolu ile birbirlerine bağlayacaklarını belirtti.

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların da katıldığı Çanakkale Havalimanı'nın açılışı nedeniyle düzenlenen törende, Kasım ayının ilk haftası itibariyle uçacaklarını söylediklerini hatırlatan Tosun, bunun için hemen harekete geçtiklerini vurguladı.

Tosun, görüşmelerin yapılıp gerekli izinlerin hızla alınmasıyla çalışmalara başladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Allah yüzümüzü kara çıkartmadı, Sayın Başbakanımıza, bakanlarımıza ve Çanakkale halkına verdiğimiz sözü yerine getirmeye çalışıyoruz. 29 Eylül itibariyle Çanakkale'mizi İstanbul ile birleştirmeyi planladık. 2002'de Sayın Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde 'Hava yolu, halkın yolu' şeklinde bir ifadesi vardı. Biz de Onur Air olarak tüm planlarımızı bu yönde yapıyoruz. Evet hava yolu halkın yolu olmaya başladı. Türkiye'de 56-57 havameydanımız var. Biz şirket olarak bu meydanların tamamına sefer yapmayı planlıyoruz. Ama bu tabii ki pek de kolay olmuyor."

Çanakkale'nin de bu noktalardan biri olduğuna dikkati çeken Tosun, şunları söyledi:

"Ama inşallah GESTAŞ ile yaptığımız bu iş birliği ve kuvvet birliğiyle Çanakkale'mize havacılık ile ilgili yeni koşulları getirmeyi hedefliyoruz ve inşallah başarabililiriz. 1 Kasım itibariyle Çanakkale ve İstanbul arasındaki havayolu seferlerine başlayıp ülkemizin iki güzel kenti arasındaki havayolu bağlantısını sağlamış olacağız. Seferlerimiz 20 Kasım'a kadar haftanın 4 günü, 20 Kasım itibariyle ise haftanın 7 günü yapılacak. Seferler Çanakkale'den sabah 07.10'da, İstanbul'dan ise 23.20'de gerçekleşecek."

Çanakkale'nin şirketin 12. iç hat uçuş noktası olacağına işaret eden Tosun, kentten uçuşların İstanbul Atatürk Havalimanı'na geleceği tek nokta olacağını kaydetti.

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu ise Çanakkale ve İstanbul arasındaki uçuşlarda Onur Air ile iş birliği yapacak olmalarından büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

GestCard kullanan yolcularının havayolu ulaşımında da indirimlerden yararlanacağını anlatan Uslu, şunları kaydetti:

"GestCard kullanan bir öğrenci, gidiş dönüş uçak biletine 168 lira yerine 119,90 lira ödeyecek. Normal GestCard sahibi bir kullanıcı ise bu bileti 149 liraya alabilecek. Bu indirimler ilk 500 adet bilette geçerli olacak."

Onur Air Genel Müdürü Tosun ve GESTAŞ Genel Müdürü Uslu, daha sonra iş birliği anlaşmasını imzaladı ve yeni havayolu ulaşım hattının açılışını gerçekleştirdi.


Yorumlar