"Oneistanbul Instagram Yarışması"nın ödülleri verildi

- Nisan ayından beri devam eden yarışmanın kazananları ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın elinden aldı

Google Haberlere Abone ol
"Oneistanbul Instagram Yarışması"nın ödülleri verildi

İSTANBUL (AA) - "Oneistanbul Instagram Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu. Geçtiğimiz Nisan ayından beri devam eden yarışmanın kazananları ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın elinden aldı.

İstanbul’u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla düzenlenen #Oneistanbul Instagram yarışmasının ödül töreni, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, yarışma katılımcıları ve sosyal medya fenomenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Törenin açılışında konuşan Topbaş, organizasyonun önemine işaret ederek, "Aslında bütün bu işler, ödüller, İstanbul için geç kalınmış işlerdir. Bundan dolayı katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un bir cevher olduğu değerlendirmesinde bulunan Topbaş, şehrin içinde barındırdığı güzellikleri dünyanın başka bir yeri ile mukayese etmenin mümkün olmadığını, ne kadar övülse de az kalacağını söyledi.

Kadir Topbaş, 9 bin 500 kilometrelik İpekyolu ile 16 bin kilometrelik Antik Romayolu'nun kesiştiği kent olan İstanbul'un, ne kadar dokunulursa kendini o kadar gösterdiği, kendini o kadar hissettirdiği yorumunda bulundu.

"Uluslararası konuşmalarda da hep bahsediyorum, kentlerin yarışından bahsediliyor, İstanbul hiçbir kentle yarışmaz." diyen Topbaş, şunları kaydetti:

"Bu şehirde herkes yaşamak ister. Bu şehirde bulunmak ayrıcalık anlamına gelir. Dünyanın gerçekten merkezi. Sabah mesaiye başladığınız zaman, Tokyo borsası kapanmadan görebiliyorsunuz. Akşam mesainiz bitmeden Newyork borsasını görebiliyorsunuz. Bir mesai saati içinde, dünyanın her bölgesiyle yakın temas edilen mükemmel bir yer. Hem doğu-batı hem kuzey-güney aksı içinde gerçek bir merkez.

İstanbul'a nasıl bakarsanız karşılığını alırsınız. Her kişiye cevap verebilecek bir özelliğe sahip. İlham veren bir şehir aynı zamanda. Bu kentteki insancıl değerleri birçok ünlü sanatçı görmüş ve kendisine ilham olarak almıştır."

Başkan Topbaş, konuşmasında İstanbul'un Fethi dolayısıyla 29 Mayıs'ta Yenikapı'da yapılacak kutlamaları anımsatarak, bütün İstanbulluları oraya davet ederek müthiş bir hazırlık yaptıklarını bildirdi.

İTO Başkanı Çağlar da, İstanbul'un karakterinde paylaşmak olduğunu dile getirerek, "İstanbul sahip olduğu her şeyi insanlıkla paylaşan bir şehir. Dün ve önceki gün Birleşmiş Milletler'in 'İnsani Yardım Zirvesi'nin ilk kez İstanbul'da toplanması da, bu fikrin bir kanıtıdır" dedi.

İstanbul'un dünyanın her yerindeki edebiyatçıların, şairlerin, kısacası duyguların ilham perisi, farklı dillerin, farklı kültürlerin, renklerin harmanlandığı bir kültür potası olduğuna işaret eden Çağlar, bugün de şehrin küresel ölçekteki dev altyapı projeleriyle geleceğe yürüdüğünü söyledi.

Çağlar, İstanbul'a gönül verenlerin, inşaattan lojistiğe, ticaretten sanayi üretimine, şehrin planlanmasından mimari estetiğe kadar çok geniş bir alanda İstanbul'un geleceğine yön verdiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Günümüz dünyasında firmaların, markaların, kişilerin olduğu gibi şehirlerin ve hatta ülkelerin bile etki alanları internet mecrasında ne kadar güçlü olduklarıyla ölçülüyor. Çünkü dijital dünya, küresel ölçekli düşünebilen yeni bir nesil oluşturdu. Bu neslin adı, dijital yerliler. Riskleri ve getirdiği fırsatlar bir yana, bugün yaşadığımız iki dünya var. Biri fizik dünya, ikincisi sanal dünya. Dolayısıyla şehirlerin de iki boyutu var. Biri maddi olarak yaşayan fiziki şehir, diğeri de sanal mecrada yaşanan şehrin diğer yüzü."


-Oneistanbul mobil aplikasyonu, 4 dil desteği ile yayında


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTO ve İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) iş birliğiyle tarihi, kültürel, doğal güzelliklerle dünyanın göz bebeği olan İstanbul'u dünyada daha fazla görünür kılmak amacıyla, geçen yıl nisan ayından itibaren instagramda @oneistanbul hesabı aracılığıyla yürütülen kampanyayla İstanbul'u, sosyal medyada fotoğrafları en çok paylaşılan şehirler arasında üst sıralara çıkarmak hedefleniyor.

Verilen bilgiye göre, #oneistanbul ve #istanbul hashtag'leriyle bugüne kadar 270 binden fazla fotoğraf paylaşılırken, @oneistanbul hesabının takipçi sayısı ise 55 bine yaklaştı.

Üç ayda bir İstanbul ile ilgili farklı bir temanın işlendiği kampanya kapsamında, düzenlenen yarışmada ise Prof. Dr. Sabit Kalfagil, Yrd. Doç. Dr. Engin Çağlak, Ersin Alok, Bayram İşcan, Şevket Dedelioğlu, Op. Dr. Süreyya Şeneldir ve Mustafa Seven'den oluşan bir jüri tarafından her temanın en beğenilen fotoğrafları seçildi.

"Kendi gözünüzden İstanbul", "İstanbul'da Bir Gün", "İstanbul'un Suretleri" ve "İstanbul’un Renkleri" başlıklarıyla düzenlenen 4 dönem sonunda fotoğrafları en çok beğenilen yarışmacılara ödüllerini Topbaş ve Çağlar verdi.

Törendeki fuaye alanında, Ajda Pekkan, Dino Merlin, GiselleTavilson, Ercan Saatçi, Feryal Gülman, Mustafa Seven ve Suat Suna gibi iş, kültür ve sanat dünyasının önde gelen ve sevilen isimlerinin #oneistanbul hashtag’iyle paylaştıkları İstanbul fotoğrafları da sergilendi. Fotoğraf sanatçısı Ara Güler ise İstanbul fotoğraflarından bir tanesini hediye ederek kampanyaya destek verdi.

Etkinlik kapsamında, Oneistanbul mobil aplikasyonunun da lansmanı yapıldı. İstanbul'a dair merak edilenleri bünyesinde barındıran uygulama Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Almanca ve Arapça olmak üzere 4 farklı dilde yayın hayatına başladı.


-Ödüller


Açıklanan sonuçlara göre, Oneistanbul birinci dönem kazananları sırasıyla, Emre Bircan, Pınar Kabaoğlu, Gülseren Çalık, "İstanbul'da Bir Gün" temalı ikinci dönem kazananları Mert Bayrakçı, Abdullah Şahin, Kayhan Çetinkaya, "İstanbul'un Suretleri" temalı üçüncü dönem kazananları Alahattin Kanlıoğlu, Ertuğrul Murat Kazmanlı, Ezgi Kurtuluş, "İstanbul'un Renkleri" temalı dördüncü dönem kazananları ise Jankat Çapar, Ceren Tutal ve Mehmet Tiryakioğlu oldu.

Yorumlar