OLIVTECH ve EKOLOJİ fuarlarına 27 ülkeden ziyaretçi geldi

Türkiye’deki tek ihtisas fuarları olan OLIVTECH ve EKOLOJİ İZMİR, bu yıl da profesyonellerin buluşma platformu oldu.

Google Haberlere Abone ol
OLIVTECH ve EKOLOJİ fuarlarına 27 ülkeden ziyaretçi geldi

Türkiye’deki tek ihtisas fuarları olan OLIVTECH ve EKOLOJİ İZMİR, bu yıl da profesyonellerin buluşma platformu oldu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 10-13 Nisan 2014 arasında düzenlenen OLIVTECH-4. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı ile EKOLOJİ İZMİR-5. İzmir Organik Ürünler Fuarı, organik zeytin ve zeytinyağı sektörünü buluşturdu. Dört gün süren fuarları, 27 ülkeden ve 36 ilden alıcılar ziyaret etti. Yabancı ilgisi, sektörü memnun etti. Fuarlar alım heyeti niteliği taşıyan ziyaretçileriyle dikkat çekerken yurtdışı ziyaretçi katılımında ilk sırayı Ürdün ve Mısır aldı. İzmir dışı ziyaretçide ise ilk sıra Manisa ve Aydın'ğn oldu.

Fuarlara katılımın ve ziyaretçi ilgisinin beklentilerin üzerinde olduğunu belirten İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Gerek katılımcı gerekse de ziyaretçilerin gösterdiği ilgi, fuarların önümüzdeki yıllarda çok daha ileri noktalara geleceğinin göstergesi. İki genç fuarımızın zaman içinde kökleşeceği ve büyüyeceği kanısıyla gelecekte daha başarılı, katılımcılarımızın daha da memnun ayrılacağı organizasyonlar gerçekleştirme amacındayız.” dedi. Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, İran, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan alım heyetleri getirdiklerini kaydeden Örs, yurtiçinden de Aydın, Çanakkale, Milas ve Orhangazi’den otobüs kaldırarak, sektör için önemli olan bölgelerden alıcı getirdiklerini söyledi. Genel Müdür Örs, “Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile Organik Ürünler Fuarı’nı İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda, 2 ve 3 no'lu hollerde gerçekleştirdik. Kültürpark alanında son kez düzenlediğimiz OLIVTECH&EKOLOJİ İZMİR, Gaziemir Yeni Fuar Alanı'nın açılmasından sonra önümüzdeki yıl bu alana taşınacak ve daha büyük katılımlarla sektöre katkıda bulunmaya devam edecek.” diye konuştu.

11 bin 200 metrekare alanda düzenlenen, 27 ülkeden gelen profesyonel ziyaretçilerin gezdiği fuarlar, çeşitli iş bağlantılarına da evsahipliği yaptı. Katılımcıların tadım gösterilerinin yanısıra “Bin Yıllık Zeytin Ağaçları” fotoğraf sergisi ve zengin panel programıyla renklendi. Fuar süresince “Zeytin&Zeytinyağı Ekonomisi”, “Organik Tarım&Bitki Koruma”, “Börtü Böcek İçin Ev Yapımı İlaçlar”, “Zeytinyağı Üretim Teknolojileri” başlıkları altında ve konusunda uzman kişilerin katılımıyla yapılan söyleşiler yoğun ilgi gördü.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNÜN ADRESİ OLIVTECH

Zeytin ve zeytinyağı sektörü de fuarına sahip çıktı. Sektörün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olan OLIVTECH, bu yıl da profesyonellerin buluşma platformu oldu. Dokuz ilden 184 firma katıldı. Fuar, tadım gösterileri ve firmaların yeni ürün tanıtımlarıyla renklendi. Bu yıl zeytin ve zeytinyağı çeşitlerinin yanısıra zeytin salataları ve tuzsuz zeytinler de dikkat çekti. Katılımcılar, zeytin ve zeytinyağlarını tanıttı. Zeytinyağı üretiminde kullanılan makineleri üreten firmalar da OLIVTECH’te yer alarak, modern üretimde gelinen son noktayı gösterdi.

ORGANİK SEKTÖRÜNÜN KALBİ İZMİR’DE ATTI

Türk organik sektörünün tek ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyan EKOLOJİ İZMİR ise Türkiye’nin organik üretim başkenti olarak kabul edilen İzmir’de beşinci defa düzenlendi. Fuara, 22 ilinden toplam 102 firma katıldı. Sektörünün seçkin temsilcileri, fuarla yeni pazarlara ulaşma imkanı buldu. CİHAN

Yorumlar