Olivtech ve Ekoloji fuarları açıldı

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından organize edilen Ekoloji İzmir-5.

Google Haberlere Abone ol
Olivtech ve Ekoloji fuarları açıldı

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından organize edilen Ekoloji İzmir-5. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olıvtech-4. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen törenle açıldı. 13 Nisan 2014 tarihine kadar açık kalacak fuarlara 286 firma katılıyor.

Profesyonel ziyaretçi ile son tüketiciye yönelik olarak düzenlenen iki fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, zeytinyağı sektöründe yaşanan sorunlara, kapanan fabrikalara değinerek bu konuda zeytin ve zeytinyağı üretmeyen ülkelere yapılacak ihracatın ve tanıtım faaliyetlerinin önemini vurguladı. Zeytinyağı deyince bir İzmirlinin söyleyeceği çok şey bulunduğunun altını çizen Aydoğan, “İsteğimiz kadar ihracat ile ilgili düşünüp faaliyet gösterelim, son zamanlarda zeytinyağında ana girdilerde olan artışlar, satıştaki zorluklar, iç piyasadaki huzursuzluk, az tüketim, düşük fiyat gerçekten bu işle uğraşanları ciddi hırpalıyor. Türkiye’de zeytinyağı üretiminde ve üreticisinde çok kısa zamanda yaşanan bir artış var. Zeytinyağı yapacak fabrikalarımız var. Üretim üstün, ancak iki noktada bunu aşmamız lazım. Bunun birincisi ihracat. Bir de iç tüketim. Zeytin ülkesi olan ülkemizde kişi başına 1-1.5 kilo zeytinyağı miktarı ile bu işi aşmamız çok zor.” şeklinde konuştu.

İZFAŞ tarafından konaklaması karşılanan fuarlara, Birleşik Arap Emirlikleri, Filistin, İran, Irak, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen, Yunanistan’dan alım heyetleri gelecek. Ekonomi Bakanlığı kanalıyla ABD ve Brezilya’dan Olıvtech Fuarı’na, gelen firmalar Ekolojı İzmır Fuarı’nı da ziyaret edecek.

GÜVENLİ ORGANİK ÜRÜNLER EKOLOJİ İZMİR FUARINDA

Sadece organik sertifikalı ürünlerin yer aldığı Ekoloji İzmir Fuarı da, Türkiye’nin “organik üretim başkenti” olarak kabul edilen İzmir’de, beşinci kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Ekoloji İzmir, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 no’lu holde, 4 bin metrekarelik alanda, 22 ilden 102 firmanın katılımıyla organize ediliyor. Fuara, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kilis, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Yalova’dan, organik gıda, organik temizlik, organik kozmetik, organik mobilya, organik dekorasyon, organik oyuncak ürünleri gibi farklı sektörlerde sertifikalı üretim yapan firma kuruluşları katılıyor. Ekoloji İzmir Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle düzenleniyor.

Olıvtech Fuarı ise 2 no’lu holde, 7 bin 200 metrekarelik alanda, 9 ilden 184 firmanın katılımıyla organize ediliyor. Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Manisa, Muğla’dan katılım olan Olıvtech Fuarı’nda; zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makinaları ve ekipmanları sergileniyor. İzmirli gazeteci ve çevre yazarı Ahmet Aydın Akansu 'Bin Yıllık Zeytin Ağaçları' fotoğraf sergisi ile fuara katıldı. CİHAN

Yorumlar