OİB Başkanı: İhracatta hedeflerimizi aşacağız

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), seçimli genel kuruluna tek listeyle aday olan mevcut Başkan Orhan Sabuncu, üyelerden güvenoyu aldı.    OİB’te 4 yıllık başkanlık süresini tamamlayan ve seçimli...

Google Haberlere Abone ol
OİB Başkanı: İhracatta hedeflerimizi aşacağız

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), seçimli genel kuruluna tek listeyle aday olan mevcut Başkan Orhan Sabuncu, üyelerden güvenoyu aldı.

    OİB’te 4 yıllık başkanlık süresini tamamlayan ve seçimli genel kurulda tek liste olarak aday olan Başkan Orhan Sabuncu, oy birliğiyle yola devam dedi. Sabuncu, “Türkiye’nin ihracatta şampiyon sektörü otomotive yeni başarılar katacağız. Bu yıl dış satışlarımızda hedeflerimizin üzerine çıkacağız.” şeklinde konuştu.

    Seçimli genel kurulda OİB’in faaliyet raporu ve bütçesi üyelerin oy birliğiyle ibra edildi. Genel kurula katılan üyelere seslenen OİB Başkanı Orhan Sabuncu, 4 yıllık süreçte otomotiv ihracatının başarılı seyrini anlattı. Son 8 yıldır otomotiv endüstrisinin ihracat şampiyonu olduğunu vurgulayan Sabuncu, 2006-2013 yılları arasında toplam 12.7 milyar dolarlık dış ticaret fazlası veren dev bir endüstri olduklarını kaydetti.

    Otomotiv endüstrisinin 2014’te bir milyon 100 bin adet araç üretmeyi, bunların 830 bin adetini ihraç etmeyi ve 21.5 milyar dolar da ihracat geliri sağlamayı hedeflediğini hatırlatan Sabuncu, “Bu hedefler çerçevesinde özellikle ihracatta beklentimizin üzerinde bir seyir izliyoruz. İhracatta 2014 yılına iyi başladık ve ilk çeyrekte toplam yüzde 8 artışla 5.5 milyar dolarlık dış satışa imza attık. İhracat başarımız yıl içerisinde aynı şekilde devam ederse hedeflerimizin üzerinde 23 milyar doları bulacak bir dış satışa ulaşmayı ümit ediyoruz.” diye konuştu.

    Başarılarını yeni pazar arayışları içerisinde olmalarına ve sürekli yurtdışı temaslarına bağlayan Sabuncu, “Bu yıl yurt dışında milli katılımla 6 fuara katılacağız. Ayrıca en az 2 sektörel ticaret heyeti ve 3 alım heyeti organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu faaliyetler ile yeni pazarlar bulmak ve mevcut pazarlarda payımızı artırarak yolumuza hızla devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Genel kurulda başkanlığa Orhan Sabuncu yeniden seçilirken, tek listeyle girilen seçimlerde yönetimde yer alacak firmalar şöyle oluştu: Ford Otomotiv, Oyak Renault, TOFAŞ, İnci Akü, Beyçelik Gestamp Kalıp ve Otomotiv, Martur Sünger ve Koltuk, Coşkunöz Metal, Farplas Oto Yedek Parça, Pimsa Otomotiv, Canel Otomotiv. Denetim Kurulu’nda yer alacak firmalar ise Bosch Sanayi, Formfleks Yalıtım ve Destek Otomotiv. CİHAN

Yorumlar