'Öğrenciler, ticaret kaygısı olmadan daha özgün tasarımlar yapıyor'

Erkek giyimin öncü firmalarından Süvari Giyim, Gömlek Tasarım Projesi'nde başarı elde eden öğrencilere sertifikalarını takdim etti. Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, "Öğrencilerin ticari kaygısı olmadığı için daha rahat...

Google Haberlere Abone ol
'Öğrenciler, ticaret kaygısı olmadan daha özgün tasarımlar yapıyor'

Erkek giyimin öncü firmalarından Süvari Giyim, Gömlek Tasarım Projesi'nde başarı elde eden öğrencilere sertifikalarını takdim etti. Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, "Öğrencilerin ticari kaygısı olmadığı için daha rahat ve daha özgün tasarımlar yapabiliyorlar." dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileriyle birlikte yürütülen projenin ödül töreni, üniversitenin Fındıklı yerleşkesinde yapıldı. Burada konuşma yapan Süvari yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, öğrencilerin ticari kaygısı olmadığı için daha rahat ve daha özgün tasarımlar yapabildiğini söyledi. Coşkun, "Çok yeni ufuklar açıyorlar. Daha farklı pencerelerden bakmamızı sağlıyorlar. Bu çalışma esnasından bizim öğrencilerle çalışmamız yeni bir sinerji ortaya çıkarıyor. Bundan dolayı çok uzun zamandan beri her yıl farklı konularda inovatif çalışmalar yaptık." dedi. Mezun olan öğrencilerle çalışma şansı da yakaladıklarını söyleyen Coşkun, bu tür projelerin güzel beraberliklere kapı araladığını aktardı.

Süvari İcra Kurulu Başkanı Fatih Coşkun da hem eğitim anlamında hem de kendi adlarına üniversitelerle birlikte çalışma fırsatı bulduklarını kaydetti. Mimar Sinan Üniversitesi ile üçüncü çalışmalarını da hayata geçirdiklerini dile getiren Fatih Coşkun, "Çalışırken keyif aldığımız projeler oldu. Sanatçı elini dokundurduğu şeye anlam yükleyen kişidir. Bizler arkadaşlarımızın bizim kumaşlarımıza dokunmasını onlara bir mana yüklemesini istedik. Ve gerçekten gördükki enfes şeyler yapıldı. Muhteşem şeyler çıktı. Bu ürünler önce burada sergilenecek sonra bir çok yerde sergilenecek. Süvari mağazalarından bir çoğu satışa sunulacak. Ve çok güzel bir çalışma olmuş olacak. Bu çalışmalar da daha uzun yıllar yine bu arkadaşlarla devam edecek. Ben sanatçı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor." ifadelerini kullandı.

Programa, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Can, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

CİHAN

Yorumlar