Oettinger, Rusya ve Ukrayna ile gaz güvenliğini konuşacak

Ukrayna krizi giderek derinleşirken, AB Enerji Komiseri Oettinger, Avrupa’ya Ukrayna üzerinden gelen Rus gazının güvenliği için bugün iki ülkenin temsilcileriyle görüşecek. Sorun çözülemez ise Haziran ayında vanalar kapanabilir.Avrupa Birliği...

Google Haberlere Abone ol
Oettinger, Rusya ve Ukrayna ile gaz güvenliğini konuşacak

Ukrayna krizi giderek derinleşirken, AB Enerji Komiseri Oettinger, Avrupa’ya Ukrayna üzerinden gelen Rus gazının güvenliği için bugün iki ülkenin temsilcileriyle görüşecek. Sorun çözülemez ise Haziran ayında vanalar kapanabilir.

Avrupa Birliği ve Rusya arasında süren Ukrayna krizi giderek derinleşirken, Avrupa’ya Ukrayna üzerinden aktarılan Rus gazının güvenliği de sorun oldu.

Rusya, Ukrayna’nın bugüne kadarki faturalarını ödemesi gerektiğini söyledi aksi halde Haziran ayından sonra doğal az vanalarını kısacağını ve sadece ödenen ücret miktarında gazın serbest bırakılacağını duyurdu.

Vladimir Putin’in bu açıklamasından sonra Ukrayna üzerinden Rus gazı alan Avrupa Birliği de endişeye kapıldı.

Rus gazının güvenliğinin sağlanabilmesi için iki ülke temsilcileriyle görüşecek olan Brüksel, Avrupa’ya gelen Rus gazının da krizden etkilenmemesini istiyor.

AB Enerji Komiseri Günther Oettinger bu amaçla Rusya ve Ukrayna’nın enerji bakanları ile Polonya’nın başkenti Varşova’da bir araya gelecek ve soruna çözüm bulmaya çalışacak.

Büyük oranda Rus gazına bağımlı olan AB, Ukrayna krizinde de Rusya’ya karşı sesini yükseltmekten çekiniyor. ABD özellikle Almanya’yı bu konuda zayıf politikalar izlemekle suçluyor. CİHAN

Yorumlar