ODTÜ’lü gençlerden Twitter etkileşimli oyun

ODTÜ’lü gençler tarafından geliştirilen Witch Potion oyunu, Windows Phone Store’da yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
ODTÜ’lü gençlerden Twitter etkileşimli oyun

ODTÜ’lü gençler tarafından geliştirilen Witch Potion oyunu, Windows Phone Store’da yerini aldı. Nokia ve Microsoft’un ortak fonu AppCampus tarafından desteklenen Witch Potion, Twitter'daki takipçilerle etkileşim halinde olmanın önünü açıyor. Bu özelliğiyle de dünyada ilk olma özelliğini taşıyor.

Alictus’un kurucularından Arif Emre Taş, dünyada ilk kez denenecek bu sistem ile Facebook’dan yavaş yavaş Twitter’a yönelen sosyal medya rüzgarını Witch Potion ile arkalarına almak istediklerini söyledi. Taş, her yaştan kimsenin severek oynayabileceği bir oyun yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Bundan sonraki aşamada da oyuncularımızdan gelen istek ve önerilere göre oyunu şekillendirmeye ve yeni bölümler eklemeye devam edeceğiz. Her oyun geliştirici gibi bizim de isteğimiz, oyuncularımızdan olumlu geri dönüşler alabilmek ve yüksek indirilme rakamlarına ulaşabilmek. Alictus olarak hem Witch Potion'da hem de bundan sonraki projelerimizde bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz ve Türkiye'den global bir başarı oluşturmak için çabalayacağız." diye konuştu.

Alictus AŞ, ODTÜ Teknokent'te Animasyon Teknolojileri ve Oyun Merkezi -ATOM-da geçen yaklaşık iki senelik bir ön kuluçka periyodunun ardından, Temmuz 2013’de ODTÜ’lü üç girişimci Arif Emre Taş, Ecem Baran ve Onur Dilek tarafından kuruldu. Ekip, işe henüz yeni başlamalarına rağmen Microsoft ve Nokia’nın ortak girişimi olan AppCampus programı tarafından desteklenen Witch Potion'u geliştirmeyi başardı. Genç girişimciler bu manada Türkiye’de bu fon tarafından destek alan ilk ve tek firma. Ekip, ayrıca, bir aylığına Angry Birds'ün çıktığı topraklara, Finlandiya'ya, davet edilerek farklı konularda bir dizi eğitim ve mentorluk aldı.
CİHAN

Yorumlar