Ödenemeyen Kredi Borçlarına Taksit Formülü

Vatandaşın icralık 22 milyar lira borcunun olduğunu söyleyen CHP'li Sinan Aygün, borç faizini silip 36 ay taksit imkânı önerdiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Ödenemeyen Kredi Borçlarına Taksit Formülü

Tüketicilerin, bankalara ve varlık İdare şirketlerinin icra takibinde bulunan borcu 22 milyar liraya ulaştı. Batık kredi kartı borçlarıyla ilgili plan hazırlayan CHP'den de belli bir izahat geldi.

BATIK BORÇLARA TAKSİT İMKANI

Batık kredi kartı borçlarının tekrar yapılandırılması için 2012 yılında verdiği hukuk teklifi komisyonda bekleyen CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartları yüzünden borç batağında olduğunu söyledi. Borç yüzünden cinnet geçiren ve böbreğini satışa çıkaranları AKP hükümetinin görmediğini belirten Aygün, 'Vatandaş borç batağında, af kaçınılmaz. Faizleri silip 36 ay taksit önerdik' dedi.

BORÇ 400 MİLYAR LİRA

Vatandaşın 2002 yılında 6.6 milyar lira bulunan banka borçlarının Şubat 2015 itibarıyla 357 milyar lirayı aştığını kaydeden Sinan Aygün, varlık İdare şirketleri, tüketici finansman şirketleri ve TOKİ'ye bulunan borçlarla müşterek bu rakamın 400 milyar liraya yaklaştığını bildirdi.

12 YILDA BATIK KREDİLER KATLANDI

AK Parti zamanında batık tüketici kredilerinin 127 kat, batık kredi kartı borçlarının ise 24 kat arttığına dikkat çeken Aygün, 'Tüketicilerin, vadesinde ödeyemedikleri için bankalar yönünden icraya verilmiş tüketici kredisi borçları 7.2 milyar liraya, kredi kartı borçları da 5.5 milyar liraya ulaştı. Yani 2002 yılında 278 milyon lira bulunan batık tüketici borçları Şubat 2015 sonunda 12.6 milyar lirayı buldu' dedi. Ancak bu rakamın tam şekilde gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Aygün, şöyle konuştu: 'Bankalar son zamanlarda batık bir hale gelen tüketici kredisi borçlarının iri bir bölümünü varlık İdare şirketlerine satıyorlar. Merkez Bankası'nın açıkladığı son rakamlara oranla de varlık İdare şirketleri tüketicilerden tam 9.4 milyar lira istiyor. Tamamı da icralık bulunan bu borçlarla müşterek vatandaşın yekün icralık borcu 22 milyar lirayı buluyor.'

TEMERRÜT FAİZİ SİLİNSİN

Vatandaşın kredi kartı borcunu tüketici kredisi alarak kapatmaya çalıştığın Sinan Aygün, 'Bu borçlar bir gün patlayacak' dedi. Aygün, hukuk teklifinde takipteki kredi borçlarına kullanılan temerrüt faizlerinin silindikten sonra kalan esas paraya enflasyon oranında getiri uygulanarak 36 ay taksit yapılmasını önerdiklerini söyledi.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar